For aller første gang:

Studenter skal kjempe om NM-tittel

Studenter skal kjempe om NM-tittel

– Vi håper på minst 10 lag som skal kjempe om tidenes første student-NM i seiling, sier Erik Ph. G. Solberg i Bundefjorden Seilforening.

Publisert Sist oppdatert

– Så vidt vi vet har det aldri vært arrangert et NM i seiling for studenter tidligere, så dette vil virkelig bli det aller første, sier Solberg.

FEIL ADRESSAT. Og så nytt er dette at den første søknaden om å få arrangere mesterskapet, hadde feil adresse. Norges Seilforbund videresendte søknaden til Bundefjorden Seilforening. Eier av NM-tittelen for studenter er det ikke NSF som er, men Norges Studentidrettsforbundet (NIS) – på samme måte som et NM i bedriftsseiling tilhører Norges Bedriftsidrettsforbund.

– Vi har imidlertid vært i dialog med NIS og har fått et «go» for mesterskapet. Det gjenstår bare å avklare noen detaljer, sier Solberg.

ÅTTE STUDENTER PER LAG. Mesterskapet er tenkt avholdt i midten av september og Bundefjorden Seilforening vil forsøke å legge det til weekenden før «Mesternes Mester» og håper at NSF vil gi studentmestrene et «wild card» i MM.

Mesterskapet skal etter planen foregå i X-41 eller tilsvarende båttype med åtte studenter under 27 år om bord, og «race village« vil enten bli Aker Brygge eller et område i nærheten av Operaen i Oslo. Vinnerne vil få dekket de 4000 euroene startkontingenten er i student-VM i Frankrike.

SEILERE OVER HELE LANDET. – Det fins seilere på en rekke universiteter og høyskoler rundt om i hele Norge, så vi tror og håper på stor oppslutning. Av praktiske grunner har vi imidlertid måttet sette en begrensning på 18 lag. Påmeldingsfristen går ut 1. mai og da håper vi å ha minst 10 lag på listen. Er det færre, vil vi måtte avlyse mesterskapet, sier Erik Ph. G. Solberg, som nevner Kristian Ruth som student i Trondheim og Stian Tuv i Bergen som eksempler på to aktuelle seiler-studenter.

Bundefjorden Seilforening er allerede godt i gang med planleggingen – både når det gjelder arrangementet og en gruppe som jobber med å få inn sponsorer.

EIERSKAP. – I Norge er det tradisjon for at NMene går på rundgang til ulike foreninger, er dette tanken med dette mesterskapet eller ønsker dere i Bundefjorden Seilforening å ta eierskap til det?

– Vi håper dette vil bli en tradisjon, men hvordan dette vil bli organisert i fremtiden er fortsatt uavklart, sier Solberg på spørsmål fra SEILmagasinet.

Som et apropos til dette, så har alle student-VM, som er et offisielt VM godkjent av det internasjonale seilforbundet (ISAF) alltid blitt avholdt i Frankrike. Hvor i Frankrike 2010-mesterskapet vil bli avholdt, er ennå ikke bestemt.

NORSK VM-TRADISJON. Norske seilere har tidligere deltatt i student-VM og sågar vunnet (1991). Mesterskapet går i båttypen Grand Surprise (Archambault) med åtte personer under 27 år om bord. To av seilerne skal være jenter.

Og hvem som skal delta i VM i 2010 blir altså avgjort i tidenes første student-NM i september.