NSF har bestemt seg

Moderert lisensordning for 2010

Moderert lisensordning for 2010

Seilere i jolle-, brett- og flerskrog-klasser der det seiles norgescup, må løse personlig lisens. Øvrige klasser må løse startlisens per regatta. Det er essensen i et moderert lisensvedak for 2010-sesongen.

Publisert Sist oppdatert

Lisenssaken var oppe til styrebehandling i Norges Seilforbund i dag, og den største overraskelsen i det endelige vedtaket er at kjølbåtseilere i entypeklasser vil få den samme lisensordningen som respittseilerne. Det betyr en startlisens per regatta – eller om man deltar hyppig – en årlig startlisens. Lisensen dekker alle om bord og knyttes til båten.

150 kroner er startlisensen per regatta, mens den årlige startlisensen varieres etter båtstørrelse og koster fra kr 380 til 1000 kroner.

Seilere i jolle-, brett- og flerskrog-klasser som har norgescup, må tegne personlig lisens som det er knyttet en forsikring til.

Vedtaket innebærer også at seiling på klubbnivå utelates fra lisensordningen, det er kun regattaer på nasjonalt, regionalt og krets-nivå som omfattes av ordningen.

– Styret valgte å ta hensyn til de signaler som er kommet, på alle disse tre punktene, og føler seg  trygge på at det vedtaket som er fattet skjermer lokal klubbseilas og fjerner  «dobbelbeskatning» så langt det lar seg gjøre. I tillegg er det aller meste av administrasjonen  av ordningen flyttet bort fra foreningene, heter det i en pressemelding fra Norges Seilforbund etter styremøtet.

Det legges opp til at all lisens skal tegnes og kreves inn via Internett-ordninger. På den måten vil arrangerende foreninger ikke få noen håndtering av pengene som skal kreves inn.

Les hele vedtaket i vedlegget.