SEILmagasinets lesere er med på å avgjøre

Hvem blir North Sailor 2009?

Hvem blir North Sailor 2009?

Fire kandidater er nominert til prisen North Sailor 2009, men hvem av de fire som blir den utvalgte, er ikke bestemt. Du kan imidlertid være med på å avgjøre valget – sammen med juryen. Delta i avstemningen!

Publisert Sist oppdatert

Kåringen av Årets North Sailor er blitt en tradisjon i seiler-Norge, og i år inviteres det til kåring for 7. gang.

De fire  som juryen har pekt ut som kandidater til å bli North Sailor 2009, er:

AKSEL MAGDAHL fra Tønsberg Seilforening. Aksel fikk sitt internasjonale gjennombrudd som navigatør i eliteklassen da han ved et genialt strategisk trekk la grunnlaget for seieren til ERICSSON 3 på den lengste etappen i Volvo Ocean Race 2008/2009. Aksel seilte dessuten alle etappene om bord i ERICSSON 3.

KRISTIAN NERGAARD fra Kongelig Norsk Seilforening. Kristian er fra før av medaljegrossist i internasjonale mesterskap, og fortsatte i år gjennom å vinne Gullpokalen i 5,5 mR-klassen og bli verdensmester i samme klasse. Kristian toppet årets sesong ved å vinne årets nyvinning, Mesternes Mester – mesterskapet der alle norgesmestrene og noen wild cards møtes for avgjøre hvem som er aller best.

PETRUS EIDE fra Kongelig Norsk Seilforening. Petrus har vært et av landets mestvinnende mannskaper i 2009 gjennom å bli verdensmester i 5,5 mR sammen med Kristian Nergaard og ta VM-bronse i Melges 24 som medlem av laget FULL MEDAL JACKET. I tillegg var ha med på å bli Mesternes Mester i årets sesongavslutning.

PETTER MØRLAND PEDERSEN fra Arendals Seilforening. Petter ble som skipper om bord norgesmester i to klasser i 2009: Han vant NM i X-35 og ble norgester i Match Racing. I tillegg han vist at han er ett av verdens beste mannskaper i Star, først og fremst som makker til Eivind Melleby, men også som gjestemannskap om bord hos sveitseren Flavio Marazzi som per i dag leder verdensrankingen i Star.

For å bestemme hvem som til slutt blir vinneren, er det nedsatt en jury på seks personer, pluss at du som leser kan være med på avgjørelsen. Juryen har 6 stemmer, lesernes rangering teller som 3 stemmer av tilammen 9.

Hvert av jurymedlemmene har avgitt sin rangering av de fire kandidatene – hver for seg – og det er kun juryformannen som vet det sammenlagte resultatet av juryens stemmer. Når lesernes rangering er klar kl 23:59 søndag 13. desember, blir disse lagt til juryens stemmer og det endelige resultatet vil være klart.

Juryen består av:

  • Thomas Nilsson
  • Lars Erik Heibek
  • Kristoffer Spone
  • Espen Guttormsen
  • Jon Amtrup
  • Morten Jensen (juryformann)

 

Bruk stemmen din og tilkjennegi hvem du mener skal bli North Sailor 2009!

Årets North Sailor 2009 får et gavekort på kr 5000 fra North Sails.

Neste mandag vil de fire nominerte til å bli North Crew 2009, og da blir det på nytt en ny runde med stemmegivning.

Tidligere vinnere av North Sailor-prisen:

  • 2003: Siren Sundby, Soon Seilforening
  • 2004: Siren Sundby, Soon Seilforening
  • 2005: Dag Usterud, Arendals Seilforening
  • 2006: Bjørnar Erikstad, Tønsberg Seilforening
  • 2007: Tor Hove, Bærum Seilforening
  • 2008: Kristian Ruth, Asker Seilforening