Hankø Race Week utvider:

Moss Raymarine Race 2009

Big Boat Series på Hankø i 2010

I 2010 skal også «de store» båtene bli en del av den populære regattaen Hankø Race Week.

Publisert Sist oppdatert

Og de store båttypene som vil bli invitert, er X-41, X-35, First 40.7 og ORCi-klassen. Tilsammen vil disse klassene utgjøre Hankø Race Week Big Boat Series.

TO DELER. Serien starter 26. juni og avsluttes 29. juni – to dager før Hankø Race Week One Design, med klassene som vanligvis har deltatt i det som tidligere bare har vært Hankø Race Week (HRW). I 2010 blir det to, store påfølgende avdelinger som utgjør regattauken.

Big Boat Series 2010 er et samarbeidsprosjekt mellom KNS og Fredrikstad Seilforening.

TIDEN MODEN. I en pressemelding fra KNS sier lederen av foreningen, Tor Møinichen, dette om det nye arrangementet:

– KNS har de siste årene fått flere innspill på at vi burde ha med den voksende storbåtsatsingen på Hankø. Vi har nå funnet tiden moden for å invitere et utvalg av kompetente klasser som vi tror vil berike Hankø Race Week.

Han ser også frem til samarbeidet med Fredrikstad Seilforening.

NORC-RANKING. NORC-leder Thomas Nilsson uttaler:

– Veldig hyggelig at tradisjonsrike HRW og Hankø nå er en del av NORC-rankingen, og dette tror jeg mange av våre seilere vil sette stor pris på. KNS og Fredrikstad Seilforening har jo vist mange ganger at de har svært høy kvalitet på sine arrangementer på Hankø både til lands og til vanns, og dette er i tråd med NORCs intensjon med sin ranking. KNS og NORC er jo også tildelt ORCi EM i 2011, så å legge en NORC-ranking til Hankø og HRW i 2010 passer jo veldig godt i oppkjøringen mot dette mesterskapet.

HELE UKA. Lederen av Hankø Yacht Club (HYC), Peder Nergaard, er entusiastisk i pressemeldingen:

– Endelig er hele uka tilbake! HYC gleder seg til å være vertskap for de store båtene og er godt forberedt til å ta båtene i mot med 32 meter brygge med strøm og vann.