North Sailor 2009

For EDITORIAL USE only, please credit: Dave Kneale/Volvo Ocean RaceNavigator Aksel MagdahlEricsson 3, skippered by Magnus Olsson (SWE) finish first into Rio de Janeiro on leg 5 of the Volvo Ocean Race, crossing the line at 10:37:57 GMT 26/03/09, ...

Aksel Magdahl ble North Sailor 2009

Aksel Magdahls har imponert som navigatør i Volvo Ocean Race. Det har gitt ham tittelen Årets North Sailor 2009.

Publisert Sist oppdatert

Folkets dom og juryens dom er klar og sammenfallende: Aksel Magdahl er Årets North Sailor 2009 med klar margin! Både «folket» og juryen hadde ham som sin favoritt.

TOK VARE PÅ SJANSEN. Tønsberg-seileren Aksel Magdahl fikk sin livs sjanse da han ble hyret på som navigatør om bord i ERICSSON 3 i Volvo Ocean Race 2008/2009, og det er en sjanse han tok godt vare på.

Før han mønstret på VOR-laget hadde han vært en del av Knut Frostads trimaran-prosjekt ACADEMY, og han hadde markert seg som navigatør og seiler i den norske one off-båten WILD CARD. I tillegg bød han på værrutingstjenester av ulik art til andre seilere.

GENISTREKEN. I Volvo Ocean Race tilskrives han størsteparten av æren for at ERICSSON 3 vant den lengste etappen fra Qingdao i Kina til Rio de Janeiro. Han valgte å stole på informasjonen og sin egen tolkning av værdataene han hentet ned, noe som medførte et rutevalg som skilte seg ut fra alle de andres og som tradisjonelt er annerledes enn hva tradisjonen er på denne etappen. I stedet for å søke sørover, førte Aksel Magdahl ERICSSON 3 nordover.

Det ga uttelling og ga et kjempegrunnlag for seieren på denne etappen. På et blunk var hele seilerverdenens øyne rettet mot den yngste, debuterende navigatøren i feltet – og med ett hadde Aksel Magdahl fått sitt internasjonale gjennombrudd.

NYTT VEIVALG. Men det var ikke kun et «one hit wonder» som ga Tønsberg-seileren oppmerksomhet, ha ble også lagt merke til for sitt ellers så stødige og trygge veivalg for den skandinaviske båten, som til slutt endte på 4. plass.

At Aksel Magdahl vil få tilbud også i neste race er det neppe tvil om – og det blir spennende å se hva han velger.

I mens kan han nyte den velfortjente tittelen North Sailor 2009!

AVSTEMNINGEN. For å kåre Årest North Sailor har SEILmagasinets lesere gitt sine stemmer og juryen, som har bestått av: Thomas Nilsson, Lars Erik Heibek, Kristoffer Spone, Espen Guttormsen, Jon Amtrup og Morten Jensen (juryformann) sagt sitt. Folkets stemmer teller 1/3, juryens stemmer 2/3.

Aksel Magdahl scorte best hos begge.

Tidligere vinnere av North Sailor-prisen:

  • 2003: Siren Sundby, Soon Seilforening
  • 2004: Siren Sundby, Soon Seilforening
  • 2005: Dag Usterud, Arendals Seilforening
  • 2006: Bjørnar Erikstad, Tønsberg Seilforening
  • 2007: Tor Hove, Bærum Seilforening
  • 2008: Kristian Ruth, Asker Seilforening