Søk i arkivet

Rolex Sydney Hobart Yacht RaceLisbeth Røbekk første norske kvinne i havseilerklassiker

Rune Aasberg fra KNS og Lisbeth Røbekk fra Soon er to norske seilere som deltar i Rolex Sydney Hobart Yacht Race. Lisbeth Røbekk er den første norske kvinnen noensinne.

Denne juleregattaen er en av verdens regattaklassikere og den starter 26. desember. Regattaen er beryktet for å by på tøffe forhold, og til regattaens historie hører mange stormer og flere dødsfall. Kraftig vind og kraftig strøm – som gjerne går i motsatt retning – kan føre til helt ekstraordinære forhold.

Ut på denne utfordringen legger de to norske seilerne 2. juledag.

Lisbeth Røbekk, kjent for å ha grunnlagt kvinnegruppen Norladies, seiler om bord i AUSTRALIAN SERVICES BET247 – en oppgradert 66-foter med opprinnelig byggeår i 2002. Da het båten BROOMSTICK. Om bord i den blir Lisbeth Røbekk en av et mannskap på i alt 16.

Rune Aasberg, kjent for sin satsing på shorthandedseiling i Class 40en SOLO skal seile om bord i en 40 fots australsk båt bygd i karbonfiber ved navn WASABI.

Sydney–Hobart-regattaen går i år for 65. gang med rundt regnet 100 båter på startlinjen. På deltagerlisten finner man spennende båter på rekke og rad – fra de spektakulært store til de historisk interessante.

Til siste kategori finner man for eksempel den gamle Whitbread-båten LION NEW ZEALAND som avdøde Sir Peter Blake seilte til en 7. plass i Whitbread Round The World Race i 1985/86 og vant Sydney–Hobart i 1984, og VO 6Oen MERIT, som i 2001/2002-utgaven av Volvo Ocean Race het NEWS CORP og kom på plassen foran Knut Frostads DJUICE.

I den mer spektakulære enden finner man maxiene WILD OATS XI fra Australia, som vil slåss mot britiske ICAP LEOPARD og newzealandske ALFA ROMEO om å komme først i mål. WILD OATS XI gjorde det i fjor.

For øvrig fins det flere TP 52er og Cookson 50er på deltagerlisten. Det fins Pogo 40, First 40.7, Farr 40, Corel 45 – for å nevne noen.

Du kan følge Rolex Sydney Hobart Yacht Race, som byr på god trackingtjeneste, på Internett nå i romjulen.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen