Rolex Sydney Hobart Yacht Race

Alfa Romeo during a training session in Sydney, Australia in preparation for the Rolex Sydney to Hobart 2009. 'Alfa Romeo', the second yacht built by New Zealand skipper and owner, Neville Crichton, to carry the name of the Italian car maker, was ...

ALFA ROMEO tok line honour

Den newzealandske maxien ALFA ROMEO kom i mål som første båt i Sydney-Hobart i dag. Se bildene av denne spesielle båten.

Publisert Sist oppdatert

Neville Crichton og mannskapet hans om bord i ALFA ROMEO seilte inn til prestisjefylt «line honour» i årets utgave av Sydney-Hobart – foran australske WILD OATS og britiske ICAP LEOPARD. Det var ventet at de tre båtene skulle kjempe om å bli først i mål, men det ble altså newzealenderne som trakk det lengste strået.

ALFA ROMEO er tegnet av Reichel/Pugh – samme konstruktører som blant annet har tegnet Mekeges 24 – uten sammenligning for øvrig.

Bildene tatt av Christophe Launay viser at det ikke er noen helt vanlig turbåt…

GODT FREMME. De to båtene med norske seilere ligger godt fremme i feltet. I skrivende stund har 66-foteren SAILING SERVICE BET247 174 n mil igjen til mål og ligger som nr. 17 i feltet. Det gir ledelse i Divisjon 1.

WASABI på 40 fot med Rune Aasberg er nr. 40 i fletet, og de har 250 n mil igjen til mål. I følge listen ligger de på 3. plass i Divisjon 1.