Åsane Seilforening: Neglespretten 2010

Ligger an til neglesprett i Neglespretten

På lørdag arrangerer Åsane Seilforening Neglespretten. Dét kan bli en kald fornøyelse.

39 båter er påmeldt til helgens første regatta i Åsane Seilforening. Neglespretten har lang tradisjon som Bergens-seilernes første – i år arrangeres regattaen for 29. gang – og i år ser det ut til at regattaen skal leve opp til navnet sitt. Yr.no melder om 13 minusgrader ved Våganeset på lørdag formiddag.

I tillegg til regatta på lørdag, arrangerer seilforeningen i samarbeid med North Sails, gjennomgang av utarbeiding av riktige polardiagrammer, crossovercharts og riktig oppbygging av seilgarderobe basert på dette.

Dette skjer på utestedet Tracteuren på fredag kveld.

Neglespretten 2010:

Regler:

Regattaen vil være underlagt reglene slik de er definert i Kappseilingsreglene.

Tid og sted:

Start ved Våganeset lørdag 9. januar 2010 kl. 12:00. Startlinjen kan bli flyttet nord/nordvest avhengig av vindforhold. Mål ved Skoltegrunnskaien.

Løp og klasser:

Det seiles rundt faste merker på Byfjorden. Det seiles i LYS med og uten spinnaker samt double handed. Klasseinndeling vil fremkomme av startlisten og seilingsbestemmelsene.

Premiering:

Det vil bli 1/3 dels premiering av de deltakende båter i hver klasse, samt premier fra våre sponsorer.

Seilertreff og sosialt samvær:

Etter målpassering samles båtene i Vågen, og det blir oppmøte på Zachariasbryggen, 2. etg. Her blir det premieutdeling så raskt det lar seg gjøre. Gratis varm og god suppe til alle deltakere

Du finner mer om Neglespretten hos Åsane Seilforening.