Nyttårsseilasen i Stavanger

Gunderseilas i vinterkulde

Gunderseilas i vinterkulde

To Expresser og en Larsen 28 er de første til å legge ut når Stavanger Seilforenings Nyttårsseilas starter etter gundermetoden i morgen lørdag.

Publisert Sist oppdatert

27 båter er til nå påmeldt, vel vitende om at årets utgave av nyttårsseilasen, som så dagens lys 4. januar 1997 og siden har vært en tradisjon, vil bli en isende kald opplevelse. Meteorologene spår minusgrader i et ikke helt beskjedent antall, minus 14–15, men mye vind blir det ikke.

27 båter er til nå påmeldt til regattaen, som seiles etter gundermetoden på LYS. Det betyr at skipperne Nils Olav Opsanger, Jarle Goa og Team Xtension vil være de første til å legge ut med LYS-tall 1,12. D

ISKALDT. Deretter følger båtene med ujevne mellomrom inntil Jens Christian Terjesen som sistemann i sin Farr 40 med LYS-tall 1,48, skal forsøke å ta igjen alle de foranstartende båtene. Dog ikke alle, for nytt av året er at det vil bli to banelengder; en for små og en for store LYS-båter.

Start og målgang er i Vågen i Stavanger. Løpet går på Byfjorden og Åmøyfjorden, der seilmaker Christen With, også det tradisjonen tro, vil farte rundt med sitt videokamera og notisblokk. Etter seilasen er det nemlig vanlig at han gir sine inntrykk og kommentarer til hvordan de enkelte tedde seg der ute på regattabanen.