Verdensmesterskap Star 2010

6. plass etter to seilaser

6. plass etter to seilaser

Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen ligger langt fremme etter dag to under VM i Star.

Publisert Sist oppdatert

(Pressemelding fra LodeStar, ved Petrus Eide):

LodeStar har kjempet hardt i dag i meget vanskelige forhold. Først etter andre forsøk gikk starten og den norske båten startet altfor konservativt grunnet respekt for å bli tatt i eventets første «Black Flag»-start.

Etter start lå LodeStar nesten sist og slo seg over til høyre side og jobbet seg noe opp på midten av banen. Den norske båten rundet etter en fantastisk første bidevind på 15. plass og mye tjente de ved å komme inn med en babord approach. Store deler av flåten hadde overstått fra høyre.

– I følgebåt håpet vi på en topp-40 plassering etter første bidevind, men ble fantastisk overrasket da vi så at de snek seg inn på en 15.plass. Vi håper med dette at superteamet har flere slike ess i ermet, forteller Coach Thomas Guttormsen smilende fra følgebåt rett etter målpassering

LodeStar seilte inn til en 10.plass i dag og med dette ligger de sammenlagt på 6. plass.

– Dette er vi fornøyd med og totalt har vi plukket båter hver eneste runde. Inn mot mållinjen lå vi an til en 4. plass, men fikk oss en 15 grader mot oss etter slag. Det var litt synd men ellers er vi storfornøyd, kan Petter Mørland Pedersen fortelle på telefon fra Rio de Janerio.

I dag ble banen lagt ca 10 nautiske mil lengre ut og dette innebar sleping begge veier som hver vei ble hele 60 minutter.

– Vi får valuta for startkontingenten med så lange dager på vannet. I dag varte racet 2,5 timer og vi har hatt totalt 7 timer på vannet. I denne varmen må vi passe på å ha nok drikkevann ombord, forteller Petter.

I morgen mandag arrangeres det tredje racet på samme baneområde og racet starter kl 13:00 lokal tid dvs kl 16:00 for de som følger dem fra Oslo.