Søk i arkivet

Kart blir kunstTredimensjonal kunst av farvannet ditt

Et irsk firma har spesialisert seg på å lage tredimensjonal kunst av sjøkart.

Ved hjelp av dataprogrammer er det ikke lenger noe hokus pokus å lage todimensjonale, digitale bilder om til tredimensjonale bilder. Ei heller blir vi slått i bakken av tredimensjonale kart på våre digitale skjermer.

Den irske kunstneren Bobby Nash har imidlertid spesialisert seg på å lage fysiske, tredimensjonale bilder basert på sjøkart. Dette har han fått god respons på, så god at han blant annet stiller ut bilder for annen gang under båtutstillingen i Düsseldorf, som snart åpner.

Han har lagd bilder fra hele verden, også i fra Norge, og fra hans arbeider fins for eksempel bilder av Drøbaksundet og farvannet rundt Stavanger.

SOM PREMIER. – Et bilde fanger et minne, et 3D-kart inneholder et sted. Vi kombinerer dette i våre 3D-bilder ved å fortelle en historie, heter på det på nettsiden til Bobby Nash om det han kaller «Storyboards«, små kartbilder satt sammen til et bilde.

Sammen med kona Daire, driver han firmaet Latitude Kinsale som bildene selges igjennom. De kan blant annet berette at flere av bildene de har lagd, er blitt brukt i premier i regattaer.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen