Verdensmesterskap Star 2010

Holder tredjeplassen etter fire seilaser

Holder tredjeplassen etter fire seilaser

Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen leverte en 16. plass i dag. – Deres prestasjoner så langt er langt over forventet, sier trener Thomas Guttormsen.

Publisert Sist oppdatert

(Pressemelding fra LodeStar ved Petrus Eide):

Dagens race ble veldig likt gårsdagens med hensyn til arrangør-rammer. Toppmerket legges på 120 grader det blåser mellom 3-4 sek/m og de fleste velger å holde seg på venstre side.

LodeStar fikk i dag en noe trang start og valgte å ta et høyere spor ut på venstre side gjennom ett støtteslag. Approach mot toppmerket var veldig likt gårsdagen der de kom inn fra babord og snek seg inn på en topp 15 plassering.

FREKK. – Det var en frekk liten approach fra Eivind & Co i dag på første toppmerket. Jeg holdt pusten da jeg så gutta gikk rett inn i linjen av styrbordsbåter. Det var meget proff,t skryter Thomas Guttormsen av laget sitt.

Andre runde rundet LodeStar høyre merke (sett nedenifra) og fikk noe lengre vei å gå fordi venstre side var favorisert. Dette mistet de 3 båter på mot neste toppmerke.

FORNØYD. Unnavindene der dette laget normalt er sterke gav ikke de store gevinstene i dag og ved bunnmerket runde nummer to så var det veldig likt.

– Ved approach mål og på siste bidevind økte vinden og det var skiftene som gjaldt og ikke strømmen på venstre side. Vi mistet dessverre noen båter på slutten og endte på 16. plass i mål. Vi er likevel veldig fornøyd med dagen og denne plasseringen er fortsatt en «keeper» i dette feltet, forteller en likevel noe frustrert Eivind Melleby.

DEBRIEF. Thomas Guttormsen og Erik Iversen vil nå i kveld ta seg av gutta og ta dem gjennom en debrief som går mest på strøm og vind.

– Jeg skal selvfølgelig minne dem på at vår målsetning var topp-10 i dette mesterskapet og at deres prestasjoner så langt er langt over forventet. Lave skuldre er det vi ønsker å se de neste dagene, sier Thomas og smiler før slepelinen kastes til den norske båten.

Topp ti etter fire VM-seilaser i Star:

1. Iain Percy/ Andrew Simpson, GBR, 16 p.

2. Alan Adler/Guilherme Alemeida, BRA, 35 p.

3. Eivind Melleby/Petter Mørland Pedersen, NOR, 39 p.

4. Flavio Marazzi/ Enrico de Maria, SUI, 41 p.

5. Diego Negri/ Fernando Colaninno, ITA, 52 p.

6. Ross Macdonald/ Andre Lekszycki, CAN, 52 p

7. Fredrik Lööf/ Johan Tillander, SWE, 54 p.

8. Johannes Babendererde/ Timo Jacobs, GER, 56 p.

9. Torben Grael/ Marcelo Ferreira, BRA, 58 p.

10. Andre Misky/ Marcelo Jordáo, BRA, 64 p.