Jules Verne Trophy

Klar for nytt rekordforsøk rundt jorden

Klar for nytt rekordforsøk rundt jorden

Franck Cammas og mannskapet hans i trimaranen GROUPAMA 3 er nå klare for å gjøre et nytt forsøk på å slå Jules Verne-rekorden rundt jorden på 50 døgn, 16 timer og 20 minutter. Men de kan få en konkurrent i tillegg til klokka.

Publisert Sist oppdatert

[Filmen er fra GROUPAMAS forsøk i november 2009, etter at skrogskaden er oppdaget].

Den 31,5 meter lange 22,5 m brede trimaranen forlater i morgentimene hjemmehavnen Lorient med kurs for Brest, der de vil ligge og vente på det best tenkelige tidspunktet for å sette ut på rekordforsøket rundt jorden.

Det blir det andre forsøket på bare noen måneder.

16. november i fjor ble det klart at  de ikke ville klare å gjennomføre sitt Jules Verne Trophy-forsøk: En skade på en av de aktre «beamene» tvang dem til å gå tilbake til Cape Town for reparasjoner.

I romjulen returnerte maxi-trimaranen til Lorient i Frankrike, og nå er båten forsterket og gjort klar for et nytt forsøk.

KAN BLI DUELL. I Frankrike har også skipper Pascal Bidégorry med trimaranen BANQUE POPULAIRE V planer om å slå den samme rekorden, og de har ligget stand by siden i midten av november. Hvorvidt de også vil sette avsted nå, er ennå et åpent spørsmål.

Rekorden begge skal forsøke seg til er satt av Bruno Peyrons ORANGE II og stammer fra 2005. Den er på 50 døgn, 16 timer og 20 minutter