Verdenscup i Miami

Stor, blandet norsk seilertropp sesongdebuterer

Stor, blandet norsk seilertropp sesongdebuterer

I dag starter verdenscup-regattaen i  Miami, og 16 norske seilere med ulik erfaring er på plass i årets første, store dyst.

Publisert Sist oppdatert

Rolex Miami OCR 2010 – som er regattaens offisielle navn – samler intet mindre enn 630 seilere fra 45 nasjoner, og av dem er det 16 norske seilere.

ERFARNE HÅP. Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen kommer rett fra Star-VM i Brasil til Miami, og det blir selvsagt spennende å se om de vil følge opp den løfterie og overbevisende seilingen de viste der. Sammen med Kristian Ruth i Laser, Bjørnar Erikstad i 2.4 mR og Peer Moberg i Finnjolle, utgjør de nok de største norske håpene i Miami.

Den norske troppen har også et stort innslag av rekrutter som skal bryne seg mot verdens beste seilere.

UNGE HÅP. I Laser har Kristian Ruth med seg Anders Pedersen, Brage Wiik-Hansen og Mathias Mollatt, mens OL-seiler Cathrine Gjerpen har fått følge av Marthe Enger Eide, Kristine Strandenes og Tirli Bue i Laser Radial. Det skal bli spennede å se hvordan disse unge seilerne vil takle det tøffe klimaet på banene i Miami.

Maria Aadland Mollestad er enslig norsk svale på brett, men det er en seriøs og målbevisst ung seiler som stadig gjør fremskritt i RS:X. Kanskje vil vi få se ytterligere fremskritt i USA?

PALLPLASS? Alexander Wang-Hansen, Per Eugen Kristiansen og Marie Solberg utgjør det norske laget i klassen Sonar for funksjonshemmete seilere, og de har stadig vist at de hører med blant de beste, og i feltet med ni båter kan det være et berretighet håp om at de kan få en pallplass.

MANGE DELTAGERE. Verdenscupen i Miami vil gi en første pekepinn om hvor de norske seilerne står i det internasjonale bildet etter vinteren, men de norske seilerne får mange å kjempe i mot:

  • 28 seilere deltar i 2.4 mR
  • 34 seilere deltar i Finnjolle
  • 106 seilere deltar i Laser
  • 56 seilere deltar i Laser Radial
  • 24 seilere deltar i RS:X for damer
  • 24 båter deltar i Star
  • 9 båter deltar i Sonar

VERDENSCUPEN. Verdenscupen 2009/2010 ble innledet før jul i Melbourne i Australia, og fortsetter nå i Miami. To norske seilere deltok i Melbourne, brettseilerne Jannicke Stålstrøm og Maria Aadland Mollestad, som ligger på henholdvis 2. og 5. plass (av kun 6 som til nå har fått verdenscup-poeng).

Etter Miami forflytter verdenscupen seg til Mallorca, til Trofeo SAR Princess Sofia MAPFRE fra 27. til 2. april.  Ialt består verdenscupen av syv regattaer og avsluttes i England i august.

Men først er det altså Miami hvor det er håp om at det kan bli flere norske seilere som plasserer seg blant de 20 beste og kaprer verdenscup-poeng.