Questbackseilasen 2010

Torvald Klem til topps i Sandefjord

Torvald Klem vant helgens IOM-seilas i Sandefjord.

Sandefjord Seilforening arrangerte i helgen QuestBackseilasen for IOM-klassen for andre gang. Til tross for islagt fjord og lite vind fikk foreningen arrangert fem tellende regattaer. Det ble svært jevnt på toppen av resultatlista. Fram til siste regatta så ledet Per Robert Jentsch, men Torvald Klem vant siste regattaen og knep totalseieren med ett fattig poeng, skriver Gaute Stakston i Sandefjord Seilforening til SEILmagasinet.

 

Dagen før seilasen var forholdene fine i havnebassenget i Sandefjord. Men et par minusgrader ekstra i løpet av natten gjorde at isen hadde lagt seg. Iherdig isbryting med følgebåten gjorde at det ble en liten bane akkyurat stor nok til å fullføre 5 regattaer. Det blåste knapt 2m/s, men det er akkurat passe vind for den største riggen til IOM båtene. Båtene får da nok fart til at de er enkle å manøvrere og skjærer igjennom is-sørpa som la seg. I lite vind blir også spenningen større da de taktiske mulighetene er store.

 

Klassen har videre en seilas til i Sandefjord i februar, før første ranking seilas i Larvik 7. mars. Blir det like jevnt som i helgen kan det bli kamp om tronen som Norges beste en-meter seiler, avslutter Stakston.

 

Resultater Questbackseilasen 2010:

1. Torvald Klem, Norsk Modellseilerforening, 8 poeng

2. Per Robert Jentsch, Sandefjord, 9 poeng

3. Gaute Stakston, Sandefjord, 11 poeng

4. Lolle Havnebakken, Sandefjord 13 poeng

5. Johnny Bilstrøm, NMS, 18 poeng

6. Morten Tønnesen, NMS, 23 poeng