Forsiktig norsk start, men

Tordenstart i Miami

Tordenstart i Miami

Kraftige tordenbyger gjorde at arrangørene av verdenscup-regattaen i Miami valgte å holde de fleste seilerne på land. Men i Laser ble det seilt.

Publisert Sist oppdatert

Og i Laser ble det vel det man kan kalle en forsiktig start. Kristian Ruth fra Asker åpnet best med en 17. plass i sitt heat. Klassen er i de innledende rundene delt i to, og hvert av heatene teller drøyt 50 seilere.

MARTHE ENGER EIDE BEST. I jentenes Laser Radial var det Marthe Enger Eide fra Bærum fikk best plassering med en 18. plass av i alt 57 seilere. Kristian og Marthe pekte seg dermed ut som de to klart beste norske seilerne i tordenbygene, mens den presumtivt sterkeste norske Radial-seileren, Cathrine Gjerpen fra KNS, ble diskvalifisert.

Bak Marthe Enger Eide kom Tiril Bue fra Asker på 30. plass og Kristine Strandenes, Grimstad ble nr. 40, mens Anders Pedersen, Drøbaksund og Mathias Mollatt, Moss tok en 37. plass i hvert sitt Laser-heat. Brage Wiik-Hansen, Asker som har tatt skrittet opp fra Laser Radial og debuterer internasjonalt i Laser, seilte seg til en 40. plass.

FAVORITTER. Også i 49er, der det ikke deltar noen norske lag, fikk seilt, mens alle de øvrige seilerne ble holdt på land, deriblant Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen, som holdes som favoritt i Star-klassen av arrangørene. Mange av de andre VM-deltagerne fra Brasil deltar ikke, men takket være at Melleby og Mørland Pedersen har to båter, får de med seg begge de store arrangementene.