Andre dag ga «silkeføre»

Norsk trio leder verdenscupregatta

Norsk trio leder verdenscupregatta

Alexander Wang-Hansen, Per Eugen Kristiansen og Marie Solberg som utgjør det norske Sonar-laget i Miami, har tatt ledelsen etter første dags seilaser i klassen.

Publisert Sist oppdatert

– Det var fralandsvind som ga skiftende vind ute på banen, og vi taklet forholdene bra og endte opp med to 1. og en 4. plass. Vi var veldig godt fornøyde med seilingen hele dagen, og 4. plassen kom hovedsakelig som et resultat av en dårlig start, forteller Aleksander Wang-Hansen i en rapport de har sendt til SEILmagasinet.

HAR LØSNET. Laget seiler i en leid båt, som de før regattaen slet med å oppnå både fart og høyde i. Under åpningsregattaen løsnet det åpenbart på dette feltet, og Aleksander forteller hva fokuset er rettet mot under verdenscupen i USA:

– Vi skal ha fokus på startene og prøve ikke å seile med for høy risiko da det kan koste oss mye i forhold til plassering.

Laget er godt fornøyd med å ha kommet ut av vinterdvalen, og de håper oppholdet i USA vil gi dem maksimalt med seiling og seiltrening.

TO PALLPLASSER TIL. Mens første dag av verdenscup-regattaen ble amputert på grunn av værforholdene, bød dag nummer to på strålende forhold med sol og 6 m/sek – det man på langrennsspråket ville ha kalt «silkeføre».

Også flere norske seilere gjorde sakene sine bra. Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen lever opp til favorittstemplet arrangørene har gitt dem, og de åpnet med seier i åpningsseilasen i Star-klassen. Deretter fortsatte de med 11. og 2. plass – noe som gir dem 2. plass sammenlagt etter et amerikansk lag.

I Finnjolle har Peer Moberg knepet seg inn på 3. plass sammenlagt etter serien 7-8-6, og når vi sier «knepet», er det fordi at hele fire seilere deler 4. plassen bak ham med ett poeng mer.

SLO TIL. Unge Tirli Bue stod for det beste norske enkeltresultatet i Laser Radial-klassen med sin 5. plass av 57 seilere i tredje seilas. I regattaen før var hun nede på 50. plass, og med 40. plass fra innledningsseilasen første dag, er hun nummer 29 sammenlagt og best av de norske jentene.

Cathrine Gjerpen, som ble disket i første seilas, oppnådde en 25. og en 8. plass i hår, og hun er med det nr. 31 sammenlagt. Marthe Enger Eide hadde ikke dagen i går, og med 52. og 27. plass raste hun ned til 36. plass sammenlagt. Kristine Strandenes er nr. 39.

NEDTUR. Kristian Ruth, som i fjor kom til flere av medaljefinalene i verdenscup-regattaene, er neppe fornøyd med sin innledning i Miami. Med serien 16-20-15-21 er han langt unna noe slikt nå og ligger beskjedent til på 29. plass sammenlagt.

De øvrige norske Laser-seilerne har også et stykke vei å gå ennå: Mathias Mollatt er nr. 51, Anders Pedersen nr. 79 og Brage Wiik-Hansen nr. 100 sammenlagt. De unge, norske seilerne har nok fått et brutalt møte med det internasjonale Laser-nivået.

ØNSKER MER. Heller ikke Bjørnar Erikstad er nok 100% fornøyd med innledningen i 2.4 mR-klassen. 10. plass er fasit så langt etter 8., 7. og 17. plass. Han ønsker seg nok noen hakk opp på resultatlisten og håper nok at 17. plassen vil bli en plassring å styrke til slutt.

19. plass sammenlagt ligger Norges enslige brett-svale, Maria Aadland Mollestad på i RS:X.

Komplette resultater.

Nedenunder ser du bilder fra jentenes match racing i Miami.