Verdenscup i Miami

Sonar-laget seiler mot seier

Sonar-laget seiler mot seier

Med en beholdning på fem seire i åtte seilaser, har det norske Sonar-laget stødig kurs mot seier i verdenscupen i Miami.

Publisert Sist oppdatert

Aleksander Wang-Hansen, Per Eugen Kristiansen og Mare Solberg fortsetter å imponere i Sonar-klassen i Miami, og i gårsdagens seilaser repiterte de innsatsen fra dagen før med to 1. plaser og en 3. plass. Det gir dem nå en tre poengs ledelse på et britisk lag anført John Robertson. Dette laget er nå det eneste som i realitetn kan frata nordmennene seieren i verdenscupens andre arrangement – av i alt syv.

OMVENDT SEIERSHÅP. Også Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen fortsetter sin stødige seilas, men for dem er situasjonen omvendt: De ligger tre poeng bak det ledende laget. To 2. plasser seilte de inn til i går.

GODT, MEN PÅ DET JEVNE. Peer Moberg synes etter hvert å kunne kvalifisere seg inn blant de 10 beste som får seile medaljefinale i Finnjolle. Han ligger før dagens seilaser på 8. plass. Et godt resultat, men fortsatt mangler enkeltseilaser der han kjemper helt i toppen. 8-13-11 ble gårsdagens plasseringer.

BESTE DAG. Noe av det samme kan sies om Bjørnar Erikstad i 2.4 mR, skjønt i går fikk han sitt beste enkeltresultat så langt: En 5. plass. 11. plass ligger han derved på sammenlagt.

SYLTYNT HÅP. Cathrine Gjerpen har en teoretisk mulighet til å hanke seg inn til en plass i medaljefinalen i Laser Radial, men da må resultatene i dag bli ensifret – og helst topp 5. Etter 17., 45. og 10. plass i går er hun nå nr. 17 – 30 poeng bak 10. plassen…

Marthe Enger Eide ligger nå på 34. plass, Tiril Bue er nr. 36 og Kristine Strandenes nr. 50.

Les Marthe Enger Eides blogg om hennes egne verdenscup-opplevelser.

MOLLATT HAR OVERTATT. I Laser er det nå Mathias Mollatt som innehar det norske hegemoniet, men i den beskjedne delen av sammenlagtlisten. 39. plass ligger han på, mens Kristian Ruth har 45 foran sitt navn på listen. Mollatt fikk i går en 17. og en 31. plass, mens Ruth ble diskvalifisert i en seilas, og knep plassen foran Mollatt, en 30. plass, i gårsdagens andre seilas.

Anders Pedersen og Brage Wiik-Hansen innehar nå 92. og 99. plass.

FORTSATT 20. Og i brettklassen er Maria Aadland Mollestad fortsatt nummer 20.