Søk i arkivet

MiamiHistorisk: To norske seire i verdenscupen

Verdenscupen i Miami ble historisk. To seire kunne de norske seilerne reise hjem med.

Med seier i siste seilas satte det norske Sonar-laget et solid punktum for sin stålende serie i Miami, og ved å holde sine sterkeste amerikanske konkurrenter bak seg i medaljefinalen, sikret også det norske Star-laget seieren. To norske seire i en og samme verdenscup er historisk.

AVGJORDE I MEDALJEFINALEN. Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen lå tre poeng bak amerikanerne Andy Horton og James Lyne før medaljefinalen, som i poengsammendraget teller dobbelt. Det betød at de ikke bare måtte slå amerikanerne; de måtte også ha en båt mellom seg og amerikanerne.

Og de norske seilerne klarte oppgaven: De ble nummer tre – amerikanerne nummer fem. Det ga dem seieren med et knapt poeng.

OMVENDT. For Aleksander Wang-Hansen, Per Eugen Kristiansen og Marie Solberg var situasjonen omvendt: De skulle forsvare ledelsen de har hatt igjennom hele regattaserien. Også her lå utfordrerne tre poeng bak.

– Vi vurderte å forsøke å ta ut britene allerede før start i første race den siste dagen siden vi hadde et bedre strykrace. Vi bestemte oss imidlertid for å starte for oss selv og seile vårt eget løp,  forteller Aleksander Wang-Hansen.

Den norske båten krysset foran den britiske tidlig på den første kryssen og endret da planen.

– Vi visste at hvis vi slo britene i første race, ville vi nærmest være garantert seier.  Når muligheten bød seg til å legge oss på topp og kontrollere så valgte vi det, sier Per Eugen Kristiansen.

Resten av racet ble en match hvor den norske båten trakk det lengste strået, og ledelsen foran siste seilas var nå så stor at det kun var en teoretisk mulighet for britene til å ta gullet.

– I siste seilas var gullet så godt som sikret, så vi bestemte oss for å seile vårt eget løp og ha det moro. Vi seilte oss jevnt og trutt oppover etter en grei start og klarte å komme først i mål nok en gang. Det føltes godt å avslutte som vi begynte – med stil, forteller Marie Solberg.

Neste verdenscup går på Mallorca og deretter i Hyeres i Frankrike, og for det norske Sonar-laget vil Hyeres være neste stopp.

PEER MOBERG NR. 7. Den tredje nordmannen som var med i kampen om medaljene, var Peer Moberg i Finnjolle. Han seilte inn til 5. plass i medaljefinalen og rykket dermed opp til 7. plass sammenlagt.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Morten Jensen.

Gå til toppen