Søk i arkivet

Satsing mot Volvo Ocean Race 2011/12Norsk VOR-sponsor glapp

Håpet om storsponsor til norsk Volvo Ocean Race-båt forsvant. Men ny  er i sikte.

Flere måneders arbeid med å skaffe en stor, nasjonal sponsor til norgeshistoriens fjerde Volvo Ocean Race-båt har strandet. Nå er tiden i ferd med å bli knapp for å skaffe en ny kandidat. En hovedsponsor må nemlig være villig til å legge flere hundre millioner kroner på bordet for å få eksponering under neste års Volvo Ocean Race.

JAKTEN FORTSETTER. Norges Seilforbund har fått beskjed om at bedriften de forhandlet med, ikke vil være hovedsponsor for en eventuell VOR-båt, og nå må forbundets samarbeidspartnere, et meglerhus i Oslo, fortsette jakten på nye områder.

Etter det SEILmagasinet.no erfarer var det et stort oljeselskap som viste ekstra interesse for å være med som prosjektets hovedsponsor. Et prosjekt som er beregnet til å koste minst 180 millioner norske kroner når det gjelder båt og team. I tillegg kommer egne markedsaktiviteter jorden rundt.

– Vi må dessverre slå fast at den aktuelle sponsoren har trukket seg, sier seilforbundets generalsekretær, Espen Guttormsen.

MEGLERJOBB.  – Vi hadde en sponsor som vi følte var på vei inn i prosjektet. Men det er jo slik at vi må leve med at vi får ganske mange nei før vi får et ja.

– Når går fristen ut for å få en norsk sponsor på plass?

– Realistisk sett må vi ha ting på plass til 1. mai.

– Har dere andre interessenter i kikkerten?

– Vi jobber med andre sponsorer. Dette arbeidet utføres av et meglerhus som vi har engasjert til oppgaven.

– Hva med etablering av eget Volvo Ocean Race-kontor nå som det er klart at Oslo søker om å bli en av gjestehavnene under neste Volvo Ocean Race?

– Vi avventer en slik etablering til vi er sikre på at en norsk båt blir en realitet, sier Guttormsen.

SEILERHJELP.  – Hvordan  ser du på situasjonen dersom en norsk båt kommer med i siste liten?

– Da er det i så fall for å etablere seg før neste runde med regattaen. Å være sent ute betyr at en kanskje ikke skal ha så store ambisjoner foran den kommende regattaen. Men det kan være en fin pre-prosjektering før senere race.

– Er noen av tidligere års VOR-seilere inne i prosjektet for å hjelpe dere med sponsorjakten?

– Nei, ikke ennå. Men det er naturlig med en slik kontakt dersom vi får en hovedsponsor på plass om ikke så lenge, avslutter Espen Guttormsen.

– Hva med et nordisk prosjekt?

– Det er veldig interessant. Men jeg er redd det er litt kort tid å få et slik prosjekt etablert allerede til neste års Volvo Ocean Race, avslutter Espen Guttormsen.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen