America’s Cup - spenningen over allerede på første kryss?

BMW ORACLE totalt overlegen!

BMW ORACLE totalt overlegen!

Den første timen av de 33. America’s Cup har vist at BMW ORACLEs vingmastete trimaran er ALINGHI totalt overlegen.

Publisert Sist oppdatert

Om ikke den påfølgende lensen viser noe helt annet, synes spenningen i America’s Cup allerede å være over. I den første timen har BMW ORACLE rundseilt ALINGHI og de leder i skrivende stund med 1225 meter, etter å ha seilt klart raskere hele veien.

I 7–8 knops vind har båtene seilt i pluss/minus 20 knop på bidevind, og mens katamaranen ALINGHI med vanlige seil har vist langt mer ustabilitet, har BMW ORACLE med sin vingmast gått som et stødig tog på ett skrog uten knapt en endring i krengning i det hele tatt.

ALINGHI vant starten, men ble påført en straff som de ennå ikke har tatt. Da BMW ORACLE omsider krysset startlinjen, var de 660 meter etter. Avstanden krympet imidlertid stadig, og nærmest som en symbolsk hilsen om vingmasten overlegenhet, tok BMW ORACLE ned genuaen de hadde oppe fra start av, og fortsatte for bare vingmast – og fortsatte å seile fra ALINGHI.

Den 68 meter høye masten til BMW ORACLE er den største vingen som noensinne er bygd i verden – inklusive alt som er gjort innen flyindustrien…

Nå nærmer båtene seg enden på den 20 n mil lange kryssen, og de skal snart seile unna vinden.

Eneste spenning er om dette vil endre styrkeforhold mellom båtene. Om ikke, så synes America’s Cup allered avgjort.