Volvo Ocean Race 2011/2012

Oslo klar for VOR-finalen

Oslo klar for VOR-finalen

København og Stockholm er ute. Oslo er Skandinavias eneste stop-over-finalist i Volvo Ocean Race.

Publisert Sist oppdatert

Ledelsen i Volvo Ocean Race i den spanske havnebyen Alicante har tre uker på seg. Innen den tid må de ha bestemt seg for om Skandinavia skal få en stop-over-havn i neste års Volvo Ocean Race.

Og det er allerede klart at verken København eller Stockholm  får besøk av verdens raskeste enskrogbåter.

GOD SØKNAD. – De er ikke med i finalen, bekrefter Volvo Ocean Race-direktør Knut Frostad overfor SEILmagasinet.no

Dét er imidlertid Oslo, som har levert en så god søknad at VOR-styret vil ha med Norges hovedstad i finalerunden, som skal være avsluttet i løpet av tre ukers tid. Etter at avgjørelsen har  falt blir én etter én av de nye besøksbyene offentliggjort.

– Vi ønsker å korte ned på antall dager neste Volvo Ocean Race skal være. Nedkorting av tidsbruken betyr sparte utgifter for teamene, og det betyr mye for at vi skal få med flere båter.

HEMMELIGE BÅTER.  – Hvor mange båter er inne i prosjektet så langt?

– Mellom fem og åtte. Noen er allerede offentliggjorte, mens andre er hemmelige. Jeg kejnner navnet på flere team som har bestemt seg for å være med, sier Frostad, som har flyttet fra VOR-basen i England til nye lokaler i Alicante. Her er oppussingen av nye lokaler i full gang.

– Hva skal til for at Oslo blir stop-over-by?

– På generelt grunnlag kan jeg si at søkerbyen må tilfredsstille en del økonomiske krav, og en del tekniske. Noe er minimumskrav, og så spørs det hvor mye de går over minimumskravet.

– Er det viktig å ha med en båt fra det aktuelle landet.

– Det hjelper, men er ikke noe krav. Vi har blant annet flere franske søkerbyer, men ingen som knyttes direkte til den franske båten.

INGEN NORSK BÅT.  – Norge rekker neppe å få en norsk båt klar innen fristen de har satt, 1. mai. Vil det svekke kandidaturet til Oslo?

– Jeg kan ikke kommentere Oslo spesielt.

– Hvor mange søkere er med i finalen?

– Langt flere enn det vi trenger. Og det er mange meget gode søkere. Nå skal vi bruke de kommende ukene på å plukke ut de beste, sier Knut Frostad til SEILmagasinet.