Søk i arkivet

Foto:

Open International de France des Dragon15 nasjoner i fransk mesterskap

Neste uke starter fransk mesterskap i Drake. To norske lag er klare.

Torsdag 25. februar starter åpent fransk mesterskap i Drake. Hele 15 nasjoner er representert på listene, blant disse er Norge.

To norske lag stiller med innleide båter. I LITTLE HOOK skal Pål Gabrielsen, Tommy Bergmann og Bamse Knudsen forsvare de norske fargene, mens Birger Jansen, Pål Berg og Øystein Thorup seiler båten EXTRA WIND.

BIGGA. – Det blir spennende, kan du si, i og med at det er min debut i Drake, sier Birger «Bigga» Jansen til SEILmagasinet.

– Det største problemet mitt blir vel startene. En kjølbåt reagerer litt tregere enn Snipen jeg er vant med kan du si, innrømmer han.

– Men vi reiser ned på mandag, så vi får noen dager å trene på.

AMBISJONER. «Bigga» Jansen kan med rette bære navnet «Mr. Snipe» i Norge, med en årrekke i en av verden største jolleklasser. Han er litt tryggere med å snakke om ambisjoner i Snipen enn i Draken:

– Ambisjoner? Jeg vet ikke, sier han og ler, det blir spennende å se hvor vi havner i feltet. Det er en del proffe seilere med, så det blir spennende.

– Men vi har en bra båt, og jeg har et bra mannskap med meg som ble nummer tre under NM i fjor.

– Men ambisjonene er nok litt bedre under EM i Snipe som arrangeres i Norge i August, legger han til og ler.

– Da er det topp 5 som gjelder, avslutter han.

ALDRI FØR.  – Tja, jeg har ikke seilt Drake før, så det blir en helt ny opplevelse, sier Tommy Bergmann til SEILmagasinet.

– Det jeg vet er at det er en svært komplisert båt å seile med mange trimmingsmuligheter og at nivået på mesterskapet er høyt. Det er mange skikkelige gode seilere påmeldt.

Bergmann er stort sett vant med å selv seile som skipper, men denne gangen skal han seile mannskap for Pål Gabrielsen som nettopp har kjøpt seg en Drake her i Norge.

– Det blir litt rart å innta mannskapsposisjonen, men det har jeg sikkert bare godt av, fortsetter han.

– Jeg gleder meg til mesterskapet og ser på dette som en stor opplevelse, avslutter Tommy Bergmann.

46 båter er påmeldt til mesterskapet som arrangeres av Yacht Club de Cannes. Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen