1. etappe bestemt

Klart for Volvo Ocean Race og fotball-fest

Klart for Volvo Ocean Race og fotball-fest

Seilerne gjør som fotballfolket. Velger seg Sør-Afrika.

Publisert Sist oppdatert

Cape Town blir for åttende gang stop-over-havn for Volvo Ocean Race. Det har regattaledelsen i Alicante bestemt. Dermed er to av havnene i et av verdens tøffeste  idrettsarrangementer plukket ut.

START OM HALVANNET ÅR. Alicante blir startsted mens første etappe går til Sør-Afrika og Cape Town.

Oslo må, sammen med alle de andre søkerbyene i Europa, vente på sin skjebne. Resten av VOR-løypa for 2011-12 legges i disse dager.

Og VOR-direktør Knut Frostad har tidligere sagt til SEILmagasinet.no at Oslo  har havnet i finaleheatet sammen med flere nord-europesiske byer. Men at ingen av de andre nordiske søkerbyene er kommet til denne finalen.

Det vil uansett gå noen vinteruker før Oslo får vite om de har lagd en god nok søknad.

I forrige Volvo Ocean Race var ERICSSON 4 første båt til Sør-Afrika, og beviste «regelen»  om at båten som vinner førsteetappe også vinner racet sammenlagt.

FOTBALLFEST. Cape Town kan starte forberedelsene til både in-portrace og til å være start-havn for andreetappen. Med publikumssuksessen siste gang er det mer enn sannsynlig at India blir neste stopp. Det spøker derimot mer for Kina denne gang.

Sør-Afrika får besøk av VOR-flåten bare et drøyt år etter at landet har vært vertskap for fotball-VM. Over to millioner fotballbilletter er allerede solgt til sluttspillet til sommeren, der flere av kampene skal spilles i nettopp Cape Town.