Takk for innsatsen!

Fredrikstad Seilforening hedret av shorthanded-seilerne

Fredrikstad Seilforening hedret av shorthanded-seilerne

Da Fredrikstad Seilforening hadde årsmøte, fikk leder Lars-Erik Larsen overrakt en flaske vin og blomster av Shorthanded Sailing Norway – som takk for pioner-innsatsen seilforeningen har gjort for denne typen seiling i Norge.

Publisert Sist oppdatert

– Selvfølgelig er det mange andre seilforeninger som har gode tilbud til shorthanded-seilere, men siden oppstarten av shorthandedseiling i Norge i 2005, har Fredrikstad Seilforening, sammen med SEILmagasinet, gått foran og bidratt sterkt til etableringen av en ny seilgren her i landet. Den viser seg å være helt tilpasset mange seileres ønsker og behov. Dette vises gjennom en formidabel vekst hver sesong siden 2005, skriver Shorthanded Sailing Norway (SSN) i sin begrunnelse for hederen til Fredrikstad Seilforening.

 

FØRST UTE. – SSN mener at en viktig suksessfaktor for etableringen av denne formen for seiling i regatta, er at den også er veldig overførbar til turseiling. I tillegg frigjøres det tid til seiling fremfor masse administrativ tid for en teamseiler.

– Shorthandedseiling omfatter i dag et antall seilere, under SEILmagasinets populære shorthanded-ranking, som er i størrelsesorden like stort som alle norgesmesterskapene i kjølbåter tilsammen. Shorthandedseiling er blant de største seilgrenene også i seilernasjoner som England og Frankrike, noe som viser at Norge nok en gang er på riktig kurs mot det store internasjonale seilermiljøet. FSFs innsats for shorthanded seiling i Norge har bidratt til at det i dag er et regattatilbud for shorthandedseiling langs hele Norges kyst gjennom de fleste seilforeninger, skriver SSN.