Hankø OneStar

Dato fastlagt for Skandinavias største soloseilas

Dato fastlagt for Skandinavias største soloseilas

Hankø OneStar er nå blitt ført opp på terminlisten for 2010. 12. til 14. august vil regattaen foregå.

Formatet på soloseilasen Hankø OneStar har variert de senere årene, og nøyaktig hvordan 2010-utgaven av regattaen vil foregå, er ennå ikke spikret. Det som imidlertid er fastlag – og ble det i går – er datoen for arrangementet: Start torsdag 12. august og avslutning lørdag kveld 14. august.

Fredrikstad Seilforening og Shorthanded Sailing Norway (SSN) møttes i går for å diskutere detaljene, og ved siden av å fastlegge årets regatta, skuet man også inn i krystallkulen og fremtiden.

KVALIFISERING FOR OSTAR. SSN er i dialog med arrangøren av den transatlantiske klassikeren OSTAR, og de har åpnet for at Hankø OneStar skal kunne bli en kvalifiseringsseilas for denne regattaen i 2011. I så fall må distansen – eller et distansealternativ – være minimum 500 n mil.

– Det vi ser på nå er en 2010-løsning av Hankø OneStar  som representerer en opptrapping med tanke på et samarbeid i 2011 med OSTAR-arrangøren, samtidig som vi ikke ønsker å legge listen for høyt for vanlige norske shorthandedseilere, sier Simen Løvgren i SSN.

Selv skal han og andre representanter i SSN til England i mars på et stort, internasjonalt shorthanded-møte.