Temakveld og årsmøte i Shorthanded Sailing Norway

Lær tricksene i Watski Skagerrak TwoStar

Lær tricksene i Watski Skagerrak TwoStar

Watski Skagerrak TwoStar står i fokus mår shorthandedseilerne skal møtes tirsdag 9. mars. Dessuten avholder de årsmøte.

Publisert Sist oppdatert

For tredje gang denne vinteren inviterer Shorthanded Sailing Norway til innholdsmøte på Dronningen på Bygdøy i Oslo, og strategi og vinnende oppskrifter i Skanfinavias største shorthandedregatta, Watski Skagerrak TwoStar, står på timeplanen denne gangen. Og blant dem som skal fortelle, er regattaens mestvinnende par, Henning Hansen og Arve Roaas.

STRATEGI. – Hvordan forberede seg og makker, strategi og taktikk underveis, søvn, mat, hvordan takle en trett og sliten makker, seilskift, uforutsette hendelser, med mye mer, er hva de to skal snakke om. De blir supplert av Kristin Songe-Møller, Norges ledende kvinnelige shorthandedseiler.

– Selv om Watski Skagerrak TwoStar blir bruktsom «case», er dette er like mye ment som tips til dem som skal seile andre shorthandedregatter eller på tur, sier leder av SSN, som håper og tror på et stort fremmøte.

HAVARI. Også kveldens andre tema burde ha almenn interesse, for da kommer Tommy Bergman til å gi sitt besyv med i en seanse som er kalt: Hva gjør jeg hvis det utenkelige skjer?

Tommy Bergman mistet selv riggen under fjorårets Watski Skagerrak TwoStar, og han har tidligere mistet roret under Helly Hansen Skagen Race. Erfaringen sitter med andre ord tett på.

– Hvilke oppgaver bør en ta først, hvordan fungerer riggkappingsutstyr, nødror, terskel for å tilkalle ekstern hjelp og så videre, er noen temaer som blir berørt i hans innlegg.

– Men, Tommy har nok noen synspunkter når vi skal snakke om vinnende strategier også, sier Simen Løvgren, som minner om at hele salen er invitert til å delta i diskusjonen og meningsutvekslingen under alle foredragene.

– Slik har vi det alltid, og det er heldigvis mange som tar ordet slik at vi får mange og interessante synspunkter.

ÅRSMØTE. I pausen mellom de to faglige innslagene blir det holdt årsmøte i SSN der klubbens første formelt valgte styre skal velges.

Sakspapirer vil bli å finne på SSN hjemmeside  før samlingen.

Fet er rift om de begrensete plassene på Dronningen, så den beste måten til å sikre deg en plass i salen er å melde deg på. Det skjer også på SSNs hjemmesider.