GLAPP:

Oslo mister Volvo Ocean Race

Oslo mister Volvo Ocean Race

Oslo kom til finalerunden. Men blir ingen havn i Volvo Ocean Race.

Publisert Sist oppdatert

Håpet om at Norge skulle få være gjestehavn under neste Volvo Ocean Race forsvant da regattaarrangøren i dag avgjorde av irske Galway får arrangere målgangen sommeren 2012.

IRSK SUKSESS. Galway gjorde en knallgod figur da de var gjestehavn i forrige runde av den spektakulære havregattaen. Da gikk etappen fra Boston i USA til Galway og deretter videre til Sverige og Russland, hvor målgangen var i St. Petersburg.

Nå er de to første og te siste havnene i neste runde av Volvo Ocean Race klar.

Regattaen starter i spanske Alicante høsten 2011.

Neste stopp blir Cape Town. Turen går trolig videre til India og deretter østover mot Kina eller New Zealand, deretter til det amerikanske kontinent. Både Sør- og Nord-Amerika er sterke kandidater til å få besøk av regattamaskinene. 

De tre siste havnene er Lisboa i Portugal, deretter videre til franske Lorient, og deretter finaleheatet til Galway.

INGEN TUR FOR NORGE. Dermed glipper Oslos sjanse til å være gjestehavn denne gangen. Byen leverte sin søknad, men har slitt litt med å fullfinansiere prosjektet. At Norges Seilforbund heller ikke har kommet på banen med en norsk båt har også vært med på å svekke Oslos sjanser. Oslo var imidlertid den eneste nordiske byen i finalerunden når ruta skulle fastsettes.

Irland har allerede meldt at de kommer med et irsk båtprosjekt. Spania har to båter på gang, og i tillegg har Frankrike sin båt ”Groupama” påmeldt. Det samme har Italia med sitt ”Team Italia 70”.