Jevn seiling gir uvanlig regnestykke

10 + 11 = 5

10 + 11 = 5

10 + 11 = 5. Slik ser regnestykket i Bacardi Cup ut, der de norske Star-seilerne Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen nå deltar.

– Gårsdagens seilas i Miami ble en reprise på den første dagen, forteller Petrus Eide, pressetalsmann for det norske laget.

REGNESTYKKET. Og da sikter han til at laget kom litt halvgodt avsted på første kryss, for deretter å seile seg opp. I første seilas endte de på 10. plass, i gårsdagens seilas endte de på 11. plass av 84 båter. At det er jevnt i toppen, viser det uvanlige regnestykket at disse to plasseringene gir 5. plass sammenlagt. Foran seg har de norske seilerne fire amerikanske lag.

Fra gårsdagens seilas beretter Eide:

STORT VINDSKIFT. – Som vanlig på vind fra øst, pleier det å lønne seg på venstre banehalvdel. Noe Eivind og Petter er fullt klar over. Likevel satt det ikke helt som det skulle for LODESTAR på den første kryssen. Etter en nokså bra start midt på linjen, ble de, som i går, presset til å ta et lite steg mot høyre før de slo igjen mot venstre. Da så det veldig bra ut, og Eivind Melleby kommenterer det slik:

– Vi lå rundt 5. plass halvveis på første kryss og var klar over det berømte venstreskiftet ville komme, men at det skulle bli 30 grader er ganske uvanlig.

OPPHENTING IGJEN. Det gjorde at gutta rundet 20 på første toppmerke. Derfra ble det litt tungt, og det var ikke før på siste lens at de viste hvem som er best på opphenting. Ved hjelp av klokt sporvalg og bra fart seilte Eivind og Petter seg opp 10 plasser og endte på 11. plass.

 

– Vi var kun en drøy båtlengde fra 5. plass. Det var utrolig jevnt, bare synd vi ikke kom forbi den siste gruppen med båter. Det var så nære, sier Petter til dette.

HOLD HODET KALDT. – Mange har gått på en smell, og det er godt for Eivind og Petter å vite at de ennå har tilgode å få en dårlig plassering. For etter fem seilaser kan den dårligste strykes. Trener Thomas Guttormsen, som akkurat under denne regattaen følger Star-båten hjemmefra, håper gutta holder hodet kaldt, for så å kunne spille med litt høyere risiko mot slutten av serien, avslutter Petrus Eide.

Komplette resultater.