Bacardi Cup

Vanskelig for LodeStar

Vanskelig for LodeStar

I de to første racene har Eivind og Petter hatt litt problemer med å komme ut av startblokka. I går gikk det noe bedre.

Publisert Sist oppdatert

Pressemelding fra Team LodeStar:

– Vi kom greit avgårde, men til slutt måtte vi slå bort fra en båt som pinte herfra til månen, forteller Petter.

Forholdene var veldig like som de to foregående dagene vis venstre siden var klart favorisert. I dagens race var det en annen historie. Team LodeStar var ikke helt på venstre, men en skeiv bane og vindskift gjorde sitt til at det ble mye «tygging av gress»på den lange layline mot første merke.

– Vi tygde så mye gress at vi begynte å raute som kuer. Det var veldig vondt, sier Eivind.

– Vi er på layline, mens halve feltet har overstått. Da blir det mye dårlig vind når man ikke ligger først. Tipper vi var 40 på første merke.

 

TOPP TI. Men igjen, Eivind og Petter seiler briliante lenser og hentet bår for båt. Ikke bare var båtfarten god, men de traff også bra på de mange vindskiftene.

– Normalt lønner det seg å gå på en av sidene her ute, men i dag var det mye midten samt teffe skiftene som var alfa omega. Det klarte vi tydeligvis litt bedre enn de andre.

Det hjalp gutta til slutt opp på en 17 plass, hvilket gir dem en 9. plass sammenlagt etter halvseilt serie.

– Vi er ikek super happy, speisielt ikke med dagens race, hvor vi til tross for opphenting ikke treffer spesielt bra på kryssene, og blir liggende rett ba packen. Vi får ikke gjort helt som vi vil, og blir kontrollert av de andre.

 

I morgen er det meldt om 20 knop og thunderstorms. Det passer gutta bra. Boathandeling er upåklagelig, og de lengter etter litt action nå etter en hel vinter med lett vind.