Bacardi Cup i Star-båt

Frisk avslutning ga 7. til slutt

Frisk avslutning ga 7. til slutt

7. plass ble fasit for Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersens eventyr i Bacardi Cup.

Publisert Sist oppdatert

4. plass i siste seilas under tøffe forhold skubbet ikke den norske duoen oppover på sammenlagtlisten, men seilasen ga dem nok en bekreftelse på at de hører med i den ypperste internasjonale Star-toppen. Og slikt hjelper nok på selvtilliten, når de nå setter kurs for Mallorca og World Cup der i april.

FRISKE FORHOLD.– Bacardi Cups siste dag bød på friske forhold på Biscayne Bay i Miami, beretter Petrus Eide, de norske seilernes reporter fra Bacardi Cup.

Han forteller om kastete og ustabil fralandsvind på mellom 20 og 30 knop som satte den 84 båter store flåten på prøve.

– 5–10 båter brakk masten, blant annet favorittene Peter Bromby og Magnus Liljedahl. Eivind og Petter klarte å holde seg på beina, sier han, og refererer:

 

4. PLASS. – Igjen klarte den norske duoen å komme godt ut fra startblokka. De gikk mot venstre hvor det som forventet lå et venstreskift og ventet. På topmerket var gutta tre. Star-klassen er av den konserviative sorten og tyr til trekantbane i friske forhold. Sløren ble ingen høydare for Eivind og Petter.  De seilte litt for lavt i begynnelsen, men med en glitrende andre kryss var gutta oppe på 2. plass. Litt trøbbel på lensen gjorde at gutta kom i mål på 4. plass.

– Det var stor strekk i feltet, som er vanlig i mye vind, men blant de 6–7 beste var det veldig tett og vi byttet plasser hele tiden. Vi ga det vi hadde og er forsåvidt fornøyd med 4. plass. Litt bittert å ikke bli topp 3, forteller Eivind på telefon fra Miami.

Sammenlagt ga dette ingen store utslag på listen, og de to beholdt 7. plassen med den tellende serien 10-11-9-4. Det var tett opp, kun 2 poeng skilte dem fra 5. plass. Amerikanerene Rick Merriman og Phil Trinter vant med solide 8 poeng på neste lag.

Komplette resultater.

 

PALMA NESTE. Det blir lite ferie på Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen som allerede om en uke sette kursen mot Palma og World Cup der.

– Etter World Cup-seieren i januar satser vi på at de holder dampen og seiler inn en toppplassering også her. I år er fokus på World Cup sammenlagt, sier Petrus Eide.