Volvo Ocean Race 2011–2012

Luksusliv venter VOR-seilerne

Luksusliv venter VOR-seilerne

Arabiske sjeiker ønsker seilerne velkommen til gull og glitter.

Publisert Sist oppdatert

Livet som Volvo Ocean Race-deltager er alt annet glamorøst. Det kan mang en jorden-rundt-seiler underskrive på.

Men når neste Volvo Ocean Race går i 2011 og 2012 blir det andre boller. I alle fall for noen dager av racet. 

OLJELUKSUS Nå er det nemlig klart at De Forente Arabiske Emirater blir vertskap for VOR-sirkuset i januar 2012. Og nå skal søkkrike sjeiker sørge for at det ikke skal spares på det gode liv for seilerne og gjester.

Tidlig i dag morges signerte Knut Frostad avtalen med araberne, som fører til at Volvo Ocean Race for første gang i historien gjester Midt-Østen.

Regattaen starter som kjent i Alicante, og går 6500 nautiske mil til Cape Town. Etter en pause der går regattaen videre, 5430 nautiske mil, til den arabiske hovedstaden Abu Dhabi. Ruten går imidlertid i et område som er kjent for store utfordringer når det gjelder sjørøvere, og det er ventet at regattaarrangøren kommer til å legge inn såkalte scoringgates for å få båtene til å holde seg langt unna den afrikanske østkysten.

NYTT SEILSPORTANLEGG. De Arabiske Emirater lover seilerne det ypperste av luksus når de kommer i havn. Og et helt nytt seilsportanlegg i topp verdensklasse skal stå klart foran luksushotellet Emirates Palace.

I tillegg har Emiratene lovet å stille med en båt i regattaen, og det styrtrike landet har planer om at minst én seiler fra eget land skal være med om bord.

Hvem som ellers skal lede Volvo Ocean Race-utgaven av Emirates er foreløpig uklart.