Årsmøte i NORLYS på en øy

Sverre G. Ellingsen foreslått som ny leder

Sverre G. Ellingsen foreslått som ny leder

Norges største klasseklubb, NORLYS, arrangerer årsmøte søndag 21. mars på Oscarsborg i Oslofjorden. Der skal det velges ny leder.

Publisert Sist oppdatert

Nåværende leder i NORLYS, Håvard Ravn Ottesen fra Trondhjems Seilforening, ønsker ikke gjenvalg, og som hans erstatter har valgkomiteen, anført av Rolf Hermansen i Bergen, foreslått Sverre G. Ellingsen fra KNS. For seilere flest vil Ellingsen være kjent som seiler av en av Norges to eneste Class 40er; Pogo 40en BLACK PEARL.

Som styremedlemmer er Halvor Aaslestad, Stavanger, Håvard Ravn Ottesen og Thorstein Tønnesson fra Moss foreslått, mens Odd Ørnulf Stray fra Mandal vil være Norges Seilforbunds observatør i styret.

PÅ EN ØY. Årsmøtet finner sted på Oscarsborg utenfor Drøbak i Oslofjorden søndag 21. mars, og flere har stilt spørsmålstegn ved at et så «utilgjengelig» sted er valgt.

Til det svarer NORLYS at det er klasseklubbens policy å avholde årsmøtet i tilknytning til et større arrangement i Norges Seilforbund, og nettopp denne helgen arrangerer NSF felleseminar samme sted med representanter fra hele landet tilstede.

– Dessuten er 21. mars siste søndag i utstillingsperioden for Østlandet, der blant annet forhandlere i Soon, Drøbak og på Nesset er sentrale aktører, noe som gjør det enda mer aktuelt for tilreisende også å ta turen innom Oscarsborg, sier NORLYS i sin informasjon.

Årsmøtet starter kl 1600.

UTFORDRINGER. NORLYS står overfor flere utfordringer i årene som kommer. De består blant annet i å gjenopprette et skandinavisk samarbeid, det gjelder kommunikasjon og informasjon ut til LYS-brevinnehavere og det gjelder statistikk-innsamling og beregning av LYS-tall. Det fins neppe noe som engasjerer seilerNorge så mye som et LYS-tall…

NORLYS har også innledet et samarbeid med NORC og sammen kan de tilby pakker med ORC Club- og LYS-brev. Målesystemet IRC banker også på døren i seilerNorge, og NORLYS har påtatt seg å være IRC National Rule Authority. NORLYS er også engasjert i NORSK – norske seileres sikkerhetskomité.

GOD ØKONOMI. NORLYS har også håndtert seilnummersalg for NSF, men dette ønsker seilforbundet å ta hånd om selv igjen. Det er også en kjensgjerning at NSF ønsker å komme mer på banen igjen når det gjelder respittseiling i Norge.

Helt siden NORLYS ble etablert som klasseklubb har den kunnet glede seg over et økende antall LYS-brev. I starten i 2004 var det 1119 LYS-brev – ved utgangen av 2009 var det 1668. NORLYS har også en god økonomi, til tross for et underskudd på kr 225 000 i 2009. På klubbens bankkonto står det kr 403 000 kroner.