Isbjørnen 2010 starter 20. mars

25 «isbjørner» ønsker seg mer selskap

25 «isbjørner» ønsker seg mer selskap

Foreløpig er det påmeldt 25 båter til regattaen Isbjørnen 2010. 29 er rekorden, og den håper arrangøren, Bergens Seilforening, vil bli slått.

Publisert Sist oppdatert

– Det ser litt grått og dystert her for tiden, men vi håper flere seilere gjør som oss; håper på bedre vær på lørdag 20. mars, sier Jan Hjellestad i Bergens Seilforening.

Det er nemlig spådd væromslag i løpet av helgen, og i Bergens Seilforening håper man dette vil inntreffe allerede lørdag.

Værmeldingen på yr.no set i alle fall oppløftende ut: Klokka 1200, når regattaen starter, er det meldt laber bris fra nordvest og oppholdsvær. Og etter hvert skal sola komme.

Noen grunn til å nøle? – Neppe.

25 båter er til nå påmeldt. Rekorden er 29.

PÅMELDING. – Det er ennå anledning til å melde seg på, understreker Hjellestad. Og er du blant dem som ennå ikke har bestemt deg, så må du være rask på labben og melde deg på i dag, 17. mars, innen kl 1500.

Isbjørnen er en regatta for tur- og havseilere og den inngår i Hordacupen. Det seiles etter LYS-systemet. Start og mål skjer på Raunefjorden, men blir det vind, vil mesteparten av seilasen foregå på Korsfjorden.

FROKOST OG MIDDAG. Arrangøren tilbyr gratis frokost før regattaen, mens det etter regattaen inviteres til felles middag og premieutdeling.

Foreløpig er det flest påmeldte (9) i LYS 1,16–1,24 og i LYS 1,31 og større (7). Det seiles også i doublehanded-klasse, men der ønsker nok Nina Rosenlund og hennes makker i hanse 320en VITO, som foreløpig er eneste påmeldte, seg flere konkurrenter.

Det samme gjør Rune Skjoldal i klassen LYS uten spinnaker. Han seiler Bavaria 36CRen LIPSE og er foreløpig eneste deltager i denne klassen.