Søk i arkivet

Fokus på seilkretsene denne helgen– Hvem skal seilkretsene betjene?

Seilkretsenes funksjon skal opp til diskusjon når seilsportledere fra hele landet møtes denne helgen. En undersøkelses SEILmagasinet har foretatt, vitner om svært laber aktivitet blant landets seilkretser.

Rundt regnet 60 personer er samlet kommende helg på Oscarsborg i Oslofjorden til det som Norges Seilforbund kaller kretsledermøte og fellesseminar.

– Det skal ikke besluttes noe som helst. Dette er først og fremst et dialogmøte, sier generalsekretær Espen Guttormsen i Norges Seilforbund.

KRETSENE I FOKUS. Et spesielt tema blir kretsleddet i det organiserte seilNorge.

– Vi ønsker å få en diskusjon om hvem kretsene skal betjene og hva man vil oppnå ved å ha dette organisasjonsleddet, sier Guttormsen.

Han påpeker at NSF ikke har noe forslag å komme med.

– Vi ønsker å diskutere dette på helt fritt grunnlag, sier han, men legger til at han ikke synes kretsene fungerer tilfredstillende i dag.

TRE TERMINLISTER. Og det kan han saktens ha rett i. I alle år har en av kretsenes viktigste oppgaver vært å koordinere terminlisten innen seilkretsene, men et søk på NSFs egne sider gir i så fall et lite flatterende resultat nå en drøy måned før seilsesongen starter:

Kun tre seilkretser har publisert sine terminlister for 2010 – den ene av dem var svært godt gjemt.

HVA INFORMERER KRETSENE OM? En sjekk av kretsenes aktivitet på NSFs sider vitner i det hele tatt om svært laber aktivitet; i alle fall aktiviteter som det informeres om:

 • Aust-Agder: Ingen informasjon om kretsen på NSFs egen side, men det er henvisning til egen hjemmeside, men man får meldingen «could not be found» og internettadressen www.aaseiling.com.
 • Hedmark/Oppland: Ingen informasjon om kretsen på NSFs egen side, men det er henvisning til egen hjemmeside. Linken peker ingen steder hen.
 • Hordaland Seilkrets: Ingen informasjon om kretsen på NSFs egen side. Det er henvisning til hjemmeside, men linken www.seiling.hl.no lar seg ikke åpne.
 • Møre og Romsdal: Ingen informasjon om kretsen på NSFs egen side. Det er henvisning til egen nettside hvor man finner relavant informasjon, blant annet terminliste for 2010.
 • Nordland Seilkrets: Ingen informasjon om kretsen på NSFs egen side, ingen henvisning til egen nettside.
 • Oslo & Akershus: Kretsen har lagt ut sin informasjon på NSFs hjemmeside under området avsatt til seilkretser, men siste nyhet er datert 11. mai 2009. Terminlisten som ligger ute er per mars 2009 og gjelder foregående sesong, og under styremøter ligger det ingen referater. Siste annonserte kurs gjelder dommer 2- og arrangør 2-kurs som ble avholdt i januar 2009.
 • Rogaland: Ingen informasjon om kretsen på NSFs egen side, ingen henvisning til egen nettside.
 • Sogn & Fjordane: Ingen informasjon om kretsen på NSFs egen side, ingen henvisning til egen nettside.
 • Telemark: Ingen informasjon om kretsen på NSFs egen side, ingen henvisning til egen nettside.
 • Troms: Ingen informasjon om kretsen på NSFs egen side, ingen henvisning til egen nettside.
 • Trøndelag: Ingen informasjon om kretsen på NSFs egen side, ingen henvisning til egen nettside.
 • Vest-Agder: Ingen informasjon om kretsen på NSFs egen side. Henvisningen til egen hjemmeside, men linken bringer deg til forsiden på www.start.no.
 • Vestfold: Kretsen har lagt ut sin informasjon på NSFs hjemmeside under området avsatt til seilkretser, der nyeste innlegg er informasjon om terminlisten 2010 og link til den. Det ligger et referat fra styremøte der, men det er datert 1. oktober 2008.
 • Østfold:  Ingen informasjon om kretsen på NSFs egen side, ingen henvisning til egen nettside. Ved Googlesøk kan man finne frem til www.ostfoldseilkrets.no/ – en side som åpenbart ligger i et hierarki innunder NSFs hjemmeside, men som ikke lar seg finne på NSFs forside. Så mange har heller ikke funnet den åpenbart, for telleren viser siden 2009 kun 81 visninger. Men (!) – her finner man terminlisten for 2010.


Dersom denne lille sjekken er betegnende for aktiviteten i seilkretsene, burde diskusjonen som skal finne sted denne helgen være på sin plass.

I beste fall kan man si at seilkretsenes informasjonsaktivitet er ytterst laber. Utifra SEILmagasinets undersøkelse er det kun Vestfold og Møre & Romsdal som smyger seg over et minimumsnivå i så henseende.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen