Søk i arkivet

Mange, men færre enn i fjor466 shorthandedseilere påmeldt – så langt

I de tre shorthandedregattaene som til nå har åpnet sin påmelding, er det påmeldt 466 seilere. Det er mange, men færre enn i fjor.

466 seilere har allerede bestemt seg for å delta i en av de tre shorthandedregattaene Watski Skagerrak TwoStar, Seilmakeren Doublehanded eller Softspring Nordland Offshore Race. I seg selv er det et solid tall, men i forhold til i fjor er det ikke på samme høyde.

600 I FJOR.
I Watski Skagerrak TwoStar var det på denne tiden i fjor rundt 200 lag påmeldt, og det var en solid venteliste, og i Seilmakeren Doublehanded hadde man passert 100 lag – med andre ord ca. 600 seilere.

MOT REKORD I NORD. I Nord-Norge har man faktisk allerede passert antall deltagere i 2009, da påmeldingslisten talte 20 og 18 båter fullførte. Så i den enden av landet er det håp om rekorddeltagelse. Til nå står det 22 seilere oppført på deltagerlisten i Softspring Nordland Offshore Race.

Påmelding til Softspring Nordland Offshore Race.

Men i de andre, er det redusert interesse?

MER FORSIKTIGE. – Neppe, tror seilere SEILmagasinet har snakket med. De peker mer på det faktum at alle som i tidligere år har stått på liste, er kommet med – uten unntak. Dessuten bevirker arrangørenes praksis med at innbetalt startkontingent ikke blir refundert om man trekker seg, til at flere nå venter med å melde seg på før de er helt sikre på at de virkelig kommer til å delta.

Selv om det har vært opptil 200 lag på deltagerlisten i Watski Skagerrak TwoStar, har aldri mer enn 150 lag stilt til start når starten virkelig kommer.

11 LEDIGE PLASSER. Per i dag er det 149 lag i Watski Skagerrak TwoStar, og det er grunn til å tro at frafallsprosenten i år vil betydelig mindre enn tidligere, slik at man i praksis vil opprettholde det antall båter som til syvende og sist stiller til start.

Blant de 149 lagene er det 9 svenske og 1 dansk lag, hvilket betyr at det er 139 norske lag påmeldt. Det betyr igjen at det er 11 ledige plasser for norske seilere før det er fullt og venteliste innføres.

På grunn av trackingen vil det ventelig bli satt et absolutt deltager-tak på 170 båter.

Påmelding til Watski Skagerrak TwoStar.

GRATIS SKJORTE. I Seilmakeren Doublehanded er det ikke satt noe maksantall, men i Askøy Seilforening er man sterk i troen på at deltagelsen vil bli like god som i fjor – da vel 100 lag stilte til fellesstart på vei mot Sotrabroen.

62 båter til nå på deltagerlisten er klart færre enn i fjor, men også på Vestlandet tror man økt påmeldingsforsiktighet er grunnen – til tross for at de frister med gratis piquet-skjorte til de 100 første lagene som melder seg på.

Påmelding til Seilmakeren Doublehanded.

Alle de tre regattaen teller på SEILmagasinet Shorthanded Ranking.

AVANSERT TRACKING. I både Watski Skagerrak TwoStar og Seilmakeren Doublehanded vil båtene bli tracket ved hjelp av det danske tracking-systemet TracTrac.

– Foruten å vise båtenes posisjon i kartet blir det lagt på dynamiske værdata slik at man kan se vindretning og styrke. I tillegg har systemet et såkalt «On-the Fly Leaderboard» som til enhver tid viser en handicap-justert liste basert på båtenes kartreferanser, sier Chris Terkelsen i TracTrac.

Etter regattaen tilbyr systemet avanserte analyse-muligheter, og han mener trackingen som vil bli vist i år overgår alt hav som tidligere er blitt vist av tracking i Norge.

TracTrac har tracking over hele verden – i alt fra verdenscup-regattaer i joller til Volvo Ocean Race.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen