Søk i arkivet

10 franskmenn med dårlig tid:Rundt jorden med 24,6 knop i snitt

Franskmannen Franck Cammas og mannskap seilte i 20. mars inn til ny verdensrekord rundt jorden.

48 døgn, 7 timer, 44 minutter og 52 sekunder – det er tiden det nå beviselig er mulig å seile rundt jorden på.

Båten som klarte dette er trimaranen GROUPAMA 3 med ti seilere om bord: Skipper Franck Cammas, navigatør Stan Honey, Fred Le Peutrec, Steve Ravussin, Loïc Le Mignon, Thomas Coville, Lionel Lemonchois, Bruno Jeanjean, Ronan Le Goff og Jacques Caraës. På land satt Sylvain Mondon som hjalp dem med værrutingen.

GROUPAMA 3 la ut 31. januar 2010 og på rundturen seilte de sjelden i vind som var sterkere enn 40 knop. Dette var et bevisst valg for å unngå for røft vær, noe som gjorde at båten tilsammen seilte 28 523 n mil, mens den optimale kursen  «bare» var 21 760 n mil.

Den tidligere rekorden var på snaue 51 døgn, og den nye rekorden gir en gjennomsnittsfart på  utrolige 18,76 knop regnet etter den optimale distansen. GROUPAMA 3s egentlige gjennomsnittsfart over utseilt distanse har imidlertid vært enda mer utrolige 24.6 knop!

20. mars 2010 kl 21:40:45 gikk båten i mål og forbedret den gamle rekorden med 2:08:35:12.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen