Påmeldingsåpning for to regattaer i dag

Rundt i Bundefjorden eller doublehanded på Sørlandet?

Rundt i Bundefjorden eller doublehanded på Sørlandet?

Det er ingen grunn til å vente; årets regattasesong er rett rundt hjørnet. I dag er påmeldingen til to regattaer åpnet, i morgen åpnes ennå en til.

– Dette er en utmerket anledning til å teste formen før Færder’n! Det er Bundefjorden Seilforenings egne ord om Bundefjorden Rundt, som går 8. mai. Sånn sett er det også en god anledning til å bli varm i trøya før Helly Hansen Skagen Race, som starter i den påfølgende uken; 12. mai.

FOR NYBEGYNNERE SPESIELT. Bundefjorden Rundt arrangeres for turseilere, klassebåter og båter med LYS-brev, og banen går på kryss og tvers i Bundefjorden. I fjor var det rekorddeltagelse og vandrepremien som deles ut til beste båt på korrigert tid uansett klasse, gikk til IF-seileren Robert Bay fra Vestfjordens Seilforening.

Bundefjorden Seilforening understreker at dette er en regatta for seilere på alle nivåer. Spesielt velkomne er nybegynnere som de har et eget opplegg for.

Påmelding Bundefjorden Rundt.

DOBBELT I SOMMERNATTEN. Også på Sørlandet er man tidlig med forberedelsene, og firkløveret Risør, Arendals, Tvedestrand og Lillesand Seilforening har planene klare for doublehandedregattaen Doyle-Lyngør Twostar. Starten går 18. juni på en ca. 70 n mil lang seilas langs sørlandskysten etter at alle deltagerne har inntatt en bedre lunsj i Lyngør på Seilmakerfruens kro.

Regattaen går parallelt med Watski Skagerrak TwoStar og er et shorthanded-alternativ for dem som vil nyte sørlandsnatten på en litt mindre alvorlig måte enn seilerne som starter fra Fredrikstad.

Staren går fra Lyngø, målgang skjer i Arendal.

Påmelding Doyle-Lyngør Twostar.