God oppslutning om Helly Hansen Skagen Race

Nærmere 70 båter på ett døgn

Nærmere 70 båter på ett døgn

Et drøyt døgn etter at påmeldingen åpnet til Helly Hansen Skagen Race er det påmeldt 69 båter.

Publisert Sist oppdatert

Oppslutningen befester HH Skagen Race som en av Norges mest populære regattaer.

Og stadig flere rykker inn på listen – for nærmest hver time øker antallet. Og fortsatt er det slik at alle som melder seg på innen onsdag 31. mars 2010 kl 1200 er med i trekningen om 10 Helly Hansen offshore oppblåsbare vester.

LYS MED SPINNAKER. Seilere som skal seile LYS med spinnaker er den desidert største gruppen, og i denne gruppen er det til nå påmeldt båter med LYS-tall fra 1,15 til 1,51. Bjørn Hansen fra Bærum skal seile med sin Impala 31 SINBAD, mens Norlys’ nybakte leder, Sverre G. Ellingsen fra KNS er representert med høyets LYS-tall: Class 40en BLACK PEARL.

SHORTHANDED. Shorthanded-seilerne er til nå 11 i antall, og blant dem finner vi fjorårets "Shorthanded Seiler", Lars petter Karlsen fra Fredrikstad, som i år har byttet ut sin Elan 37 med en større modell; Elan 410. Nok en Class 40 stiller her, Rune Aasberg (les portrett av Rune Aasberg i nyeste utgave av SEILmagasinet - 2010/3) som til høsten skal stille i klasssikeren Route du Rhum over Atlanterhavet.

Helly Hansen Skagen Race teller med på SEILmagasinet Shorthanded Ranking.

ORC CLUB. ORC Club-klassen teller foreløpig fire båter, og blant dem er kong Haralds FRAM XVI. Båten er i år bygd om med ny kjøl som har vesentlig lavere tyngdepunkt, noe som igjen gjør det mulig å rigge til et støøre seilareale. Det nye fathead-storseilet skal etter sigende ha en flyndre i toppen som er 1,5 m bred!

HH Skagen Race er første regatta i konkurransen om å vinne Norges kanskje gjeveste og flotteste vandrepokal; Einar W. Sisseners Minnepokal.

Skal du delta og vil være med i trekningen om «hurtigsvarspremiene» – 10 vester fra Helly Hansen – kan du melde deg på her.