Vil bli først i verden:

Rundt jorden uten fossilt brennstoff

Rundt jorden uten fossilt brennstoff

Kanadieren Derek Hatfield vil bli den første til å seile rundt jorden uten å bruke fossilt drivstoff i noen form.

Publisert Sist oppdatert

Derek Hatfield står på deltagerlisten i soloseilasen Velux 5 Ocean, som starter fra La Rochelle i Frankrike 17. oktober 2010 og går over fire etapper. Regattaen går i den såkalte Eco 60-klassen; en «ny» klasse for Open 60er som er bygd før 2003.

KUN VIND OG SJØ. Hatfield har akkurat kjøpt en båt som ble bygd i 1999 under navnet SOLIDAIRES og som ble tegnet av Bernard Nivelt, og det er med denne han skal seile uten annen drivkraft en vinden og den energien båten selv klarer å produsere under veis. Nå er båten omdøpt til SPIRIT OF CANADA.

I mai vil båten bli seilt fra Frankrike til Canada der den vil bli kledd i sitt nye design som SPIRIT OF CANADA. Som en del av designet vil navnet på hver av de 7000 som har uttrykt sin støtte til Derek Hatfield inngå.

– De vil være mitt virtuelle mannskap under seilasen, sier Hatfield.

LAVKOST. Bakgrunnen for Eco 60-klassen er å skape et nytt liv for «avdankete» Open 60er og for å holde kostnadene for å delta i en soloseilas rundt jorden i en slik båt på et lavest mulig nivå.

Dessuten er det betydningsfullt: At regattaen skal avgjøres av seilernes prestasjoner og ikke av den som har størst lommebok.