Søk i arkivet

Til ungdom-OL i augustPåske-trening til VM i ukjent klasse

Harald Fæste fra Drøbaksund tilbringer påsken i Cannes. Der trener han til VM i en klasse få nordmenn kjenner.

Grunnen til at unge Harald Fæste befinner seg i Cannes er at han før jul sikret Norge og seg selv en av syv europeiske plasser i enmannsjolle i ungdom-OL for 15- og 16-åringer. Mesterskapet arrangeres for aller første gang i Singapore i august.

BYTE CII. Båttypen OLet skal seiles i er enmannsjollen Byte CII, en klasse som er helt ukjent i Norge, men som internasjonalt har vokst seg stor.

– Klassen har i løpet av det siste året tiltrukket seg mange av de beste seilerne i 1994- og 1995-kullene, sier pappa Kristian Fæste.

SEILER VM. Han tilbringer påsken i Cannes sammen med sønnen Harald, i påsken skal det trenes i den nye båttypen. Umiddelbart etter påske, fra 6. til 11. april starter VM i klassen samme sted, der Harald Fæste skal ut i konkurranse mot nærmere 100 seilere fra mer enn 30 nasjoner.

Å få med seg dette VMet ser far og sønn på som verdifull erfaring i Byte CII før OL. Til vanlig seiler Harald Fæste Laser 4.7 og Laser Radial.

Og under oppkjøringen i påsken til VM i Cannes får Harald Fæste god sparring; han trener sammen med blant annet laget til OL-vertene fra Singapore.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen