Tracking i Softspring Nordland Offshore Race

Spennende Internett-seilas i Lofoten

Spennende Internett-seilas i Lofoten

Når seilerne i Nord-Norges store shorthandedseilas, Softspring Nordland Offshore Race, starter 28. mai, kan alle båtene følges på Internett.

Publisert Sist oppdatert

De hittil 24 båtene som til nå har meldt seg på til Softspring Nordland Offshore Race vil kunne følges av alle når de legger ut fra Bodø 28. mai på sin nærmere 100 nautiske mil lange seilas rundt i Lofoten. Arrangøren, Bodø Seilforening, har valgt å benytte seg av TracTracs trackingsystem.

MANGE OPPLYSNINGER. Seilerne seiler etter LYS-systemet, og foruten å vise båtenes posisjon i kartet, vil TracTracs «leaderboard» hele tiden vise rekkefølgen på korrigert tid. I tillegg til det vil værdata bli lagt inn i kartet, slik at de som følger med virkelig skal kunne danne seg et bilde av det som foregår ute på havet.

Allerede nå tegner deltagelsen i regattaen til å bli vesentlig større enn i fjor da det startet 18 båter. Fjorårets over all-vinnere, Olav Taraldsen og Frank Bertinussen fra arrangørforeningen, er åpenbart ivrige etter å forsvare seieren fra i fjor. De meldte seg på som lag nummer to.

Regattaen teller med på SEILmagasinet Shorthanded Ranking med vekttall 1,0.