Færderseilasen 2010

Shorthandedklasse under Færder`n

Shorthandedklasse under Færder`n

Det er nå bekreftet at det blir en shorthandedklasse under årets Færderseilas. Løpet blir litt annerledes.

Publisert Sist oppdatert

– Det er riktig. Vi har diskutert det litt internt og etter at vi har fått mange henvendelser fra seilere som ønsker seg dette, åpner vi for en shorthandedklasse under årets Færderseilas, sier Per Bøymo i KNS, til SEILmagasinet.

Det er trangt innerst i fjorden når Færder`n starter, derfor ønsker arrangørene å starte doublehanderne lenger ut i fjorden:

KNS. – Det er mange båter som skal starte i Færder`n og vi ser det slik at de med kun to om bord trenger litt mer plass og starten vil derfor gå fra Son, fortsetter færdergeneral Bøymo.

– Men, legger han til, for at denne klassen skal få et skikkelig løp å seile skal de ned til Sydostgrunnen utenfor Sandefjord. Båtene må øst for Færder på vei ned og på vestsiden på vei oppover mot målgang i Horten.

KNS har også diskutert hvor mange deltagere som må til for å sette opp en klasse.

– Vi har egentlig tenkt tallet ti, men vi ser litt på det etterhvert som vi ser på etterspørselen, avslutter Per Bøymo.

SSN. – Vi synes det er kjempepositivt at selv Færderseilasen velger å gjøre dette. Det  viser jo at mottoet vårt «Shorthandedseiling er kommet for å bli» stemmer, sier leder i Shorthanded Sailing Norway, Simen Løvgren, til SEILmagasinet.

– Her er det muligheter for mange fler enn de typiske shorthandedseilerne til å prøve seg på denne type seiling, fortsetter han.

– Det kan være de som sliter med å få tak i fullt mannskap, eller mann-kone-sammensetningen, som ønsker å prøve seg på tomannseiling, fortsetter Løvgren.

– Dette er kan bli en fin rekruttering til shorthandedseiling.

IKKE PROBLEM. Selv om Løvgren sier seg svært positivt til at KNS setter opp en slik klasse, ønsker han samtidig å si noe om at shorthandedseilere ikke har noe problem med å starte ved Aker Brygge.

– Vi er absolutt kompetente til å seile en båt fra Aker Brygge og ut fjorden, selv om det er trangt under starten, men for de som ikke er vant til shorthandedseiling er det vel greit å starte i Son.

– Det kan også bli et hyggelig sosialt tilsnitt i Son før starten, avslutter Simen Løvgren, som også informerer om at SSN ikke er blitt spurt om råd av KNS angående shorthandedklasse under Færderseilasen 2010.

Du kan melde deg på til Færderseilasen 2010 her.