Einar Sissener Minnepokal

Følg kampen om Norges gjeveste seiltrofé på Internett

Følg kampen om Norges gjeveste seiltrofé på Internett

Kampen om å vinne Einar Sissener Minnepokal kan du følge på Internett.

Publisert Sist oppdatert

Alle båtene som i år skal konkurrere om å vinne Einar W. Sissener Minnepokal, vil bli utstyrt med en trackingenhet i de regattaene som inngår i serien. Det betyr at alle kan følge sine favoritter på Internett.

TRACKING I TRE REGATTAER. Norwegian Offshore Racing Club (NORC) har nå inngått en avtale om trackingleveranse med MediaNavigering AS (som står bak SEILmagasinet.no), som representerer det danske trackingsystemet TracTrac i Norge. Avtalen går ut på at båtene som konkurrerer om det gjeve trofeet, skal kunne følges på Internett i de tre regattaene som er poenggivende: Helly Hansen Skagen Race, Færderseilasen og Hollænderseilasen.

– Å utruste alle ORC-båtene i de nevnte distanseseilasene med en trackingenhet er helt i tråd med de intensjonene og målsetningene NORC har med Einar Sissener Minnepokal, nemlig å samle de ivrigste og antatt beste seilerne på en felles arena hvor kravene til kvalitet og gjennomføring er høyere enn de vi finner i de normale bredde-klassene, sier Thomas Nilsson, leder av NORC.

VIL SYNLIGGJØRE POKALEN. Han fortsetter:

– ORC-klassen skal appellere til både de som i dag seiler LYS Racing eller ORC i vår ranking på baneseilaser og kåre en endelig og ikke minst rettferdig vinner når sesongen er over. Tracking vil helt klart være med å heve kvaliteten når det gjelder kåringen og synliggjøring av vinneren av Einar Sissener Minnepokal, sier han.

– Gjennom TracTrac-systemet vil båtene kunne følges i kartet når regattaene seiles, og systemets «leaderboard» vil hele tiden gi rekkefølgen under veis på korrigert tid. Systemet bruker båtenes posisjon som beregningsgrunnlag for dette. I tillegg vil vindstyrke og vindretning bli lagt på kartet, slik at man også skal få en formening om seilernes strategiske valg og muligheter. Tilsammen tror vi at vi gjennom denne visningen skal kunne by på en veldig spennende opplevelse for alle dem som ikke sitter ute i båtene og seiler, men følger det hele hjemmefra, sier Henrik Næss i MediaNavigering AS.

REPLAY. Han viser også til systemets «replay»-muligheter som ikke minst vil være nyttig for seilerne selv, når de i etterkant kan «kjøre» regattaen om igjen om igjen, og se hvor de tapte og vant.

KONG HARALD ER MED. Påmeldingene til regattaene som teller begynner nå å komme inn, og en av utfordrerne som vil være med å kjempe om trofeet, er kong Harald og hans FRAM-lag i TP 52en FRAM XVI.

BÅDE OG. – NORC har avtalt med KNS at de båtene som ønsker å delta i kampen om å vinne Einar Sisseners Minnepokal 2010 og samtidig delta i IRC BALTIC OPEN, kan melde seg på i Færder’n i ORC-klassen, men samtidig få tellende IRC-resultat. Det må oppgis i kommentarfeltet ved påmelding (www.kns.no ) at man skal delta i IRC BALTIC OPEN, forklarer Thomas Nilsson om denne både-og-løsningen, som løser dillemmaet for dem som gjerne vil kjempe om Sisseners pokal, men som også ikke vil gå glipp av den tyskinitierte IRC-serien.

MARKANT PROFIL. Einar W. Sissener, som det store sølvtrofeet er til minne om, var i mange år og frem til sin død i 2008 en markant personlighet i storbåtmiljøet i Norge. På 1980-tallet seilte han flere Dehler 3/4-tonnere, mens han de senere årene er mest kjent for å ha bragt flere spektakulære båter til Norge under navnet ALCAPONE – i ulike varianter. En GP 42 (som fortsatt heter AL CAPONE) og en Cookson 50 (som nå heter CAMILLA) er båter han har hatt, som fortsatt er blant de ypperste i landet.

Også flere av kong Haralds FRAM-båter har Einar W. Sissener vært med på å realisere – aller tidligst Halvtonneren FRAM VIII.

MEST PRESTISJEFYLTE. Pokalen som er satt opp til minne om Einar W. Sissener seiles det om blant de storbåtseilerne her i landet som satser mest og har høyest ambisjoner, og den er gjennom det kanskje den aller mest prestisjefylte vandrepokalen man kan vinne her til lands.

FORSVARER. I fjor vant TEAM NORMAR med Jan-Erik Ruud fra Moss som skipper pokalen, og de stiller i år opp for å forsvare den. Den spennende kampen om trofeet kan du følge på Internett, og første regatta ut vil være Helly Hansen Skagen Race som starter fra Åsgårdstrand 12. mai.