Ungdom-OL neste for Fæste

7. plass til Harald Fæste i VM

7. plass til Harald Fæste i VM

Harald Fæste fra Drøbaksund seilte i helgen inn til en 7. plass i VM i den for nordmenn ukjente klassen Byte CII.

Med 9 seilaser tilsammen og besteplasseringer på 1., 2., 3. og 4. plass endte Harald Fæste på en meget sterk 7. plass i VM for Byte CII, som ble avholdt i Cannes i Frankrike. Mange av de samme konkurrentene vil han møte igjen senere år i ungdom-OL. Fæste kvalifiserte før jul Norge til en plass i OLet, og han er allerede forhåndsutatt til den plassen.

JEVNHET VANT. En seiler var i særklasse best under VMet i Cannes, Darren Wong Loo Choy fra Singapore som vant med hele 36 poengs margin til Ian Barrows fra De amerikanske jomfruøyene i Karibia. Det til tross; det var kun i mesterskapets aller siste seilas at verdensmesteren fikk skuddet, så det gamle ordtaket om at det er jevnheten som teller, ga uttelling denne gangen. 9. plass var hans dårligste.

TETT. Finnen Kaarie Tapper tok bronsen, og fra ham og opp til Harald Fæste på 7. plass skilte det kunn 7 poeng. Fæste ble tatt for tjuvstart (black flag) i 4. seilas og måtte trekke med seg en 25. plass som tellende. Uten den kunne mye vært annerledes…