H-båt-VM i Larvik

50–70 båter vil kjempe om VM i Larvik

50–70 båter vil kjempe om VM i Larvik

6.–14. august blir det VM-stemning i Larvik. Da kommer verdens beste H-båt-seilere til byen.

Publisert Sist oppdatert

Et sted mellom 50 og 70 H-båter vil ventelig stille til start under VM for H-båt i Larvik, for det er nettopp på et slikt nivå deltagerantallet har ligget på i de siste 10 årene. Mesterskapet blir et av de største arrangementene foreningen i Vestfold har påtatt seg. 73 båter er maksimumantallet foreningen vil ta i mot.

PÅ SEILERNES PREMISSER. –  Gjennom hyppig regatta-aktivitet og flere, tidligere nasjonale mesterskap både for joller/seilbrett, HobieCater, små og store kjølbåter vil foreningen trekke på sin store erfaring i å arrangere mesterskap på seilerens premisser, heter det i en pressemelding fra presseansvarlig Jørn Spetalen.

FLOTT FARVANN. Han omtaler også farvannet utenfor Larvik som et av Skandinavias beste områder for regattaseiling.

– Seilernes utfordringer vil bestå av å takle kombinasjonen av de lokale kyststrømmene, havstrømmene, de frie vindforholdene, samt det åpne havet som til tider kan være veldig krevende, sier han.

PROGRAMMET. Fra 6. til 9. august er det registrering og forberedelser. Pre-start-arrangementet avsluttes med åpningssermoni 9. august, hvoretter alvoret starter på banen 10. august. Holdes programmet, avvikles 10. og siste seilas 13. august.

NORSKE HÅP. Mange norske H-båt-seilere vil sannsynligvis benytte sjansen til å måle seg mot verdens beste, men det vil nok være i overkant å forvente norske medaljer under mesterskapet. Skjønt, i VM i 2009 ble det delvis norsk sølvmedalje; seilt hjem av Steinar Solnørdal som var mannskap sammen med svenskene Henrik og Peder Edman. Beste rene norske mannskap ble trioen Johnny Hjerpseth/Truls og Adrian Rognerud, som endte på 36. plass av 55 båter.

Hjerpseth-trioen er for øvrig det ivrigste norske H-båt-laget til å seile VM. Hjerpseth deltok også i 2008 (14. plass), 2007 (27. plass) og i 2006 (51. plass).

FAVORITTER. Skal man snakke om favoritter i klassen, må de være danske. Siden 2002 har danskene reist hjem med fire VM-titler, representert ved fire forskjellige lag. Sterke H-båt-nasjoner er også Sverige, Nederland, Tyskland og Østerrike.

Så får vi se da, hva nordmennene klarer å varte opp med.

Du finner mer om mesterskapet her, og påmelding her.