VM i X-41 i Arendal i sommer

APL Race Week med VM-finale

Travle Arendal-dager i sommer vil bli toppet av VM for X-41.

Verdensmesterskapet for X-41 skal i år gå i regi av Arendals Seilforening, og mesterskapet kommer som selve finalen på foreningens tradisjonsrike APL Race Week, som i år arrangeres for 14. gang.

X-41 har et godt fotfeste i Norge, og det er ventet at store deler av den norske flåten på rundt regnet 10 båter stiller til start i det som utvilsomt vil være klassens høydepunkt i Norge i år. X-41 ble introdusert i 2007 og ble kort tid etterpå anerkjent som internasjonal klasse av ISAF.

31 BÅTER I KØBENHAVN. Det første VMet i klassen foregikk i København i 2008 i forbindelse med X-Yachts Gold Cup. Da deltok det 31 båter, og beste norske båt kom på 16. plass; TEAM BERGEN med Sverre Valeur som skipper.

I 2009 gikk mesterskapet i Italia med beskjedne 14 båter fra seks nasjoner på startlinjen. Italienerne gjorde rent bord på hjemmebane og tok de fire første plassene. Ingen norske båter deltok.

MANGE I ARENDAL? Til VM i Arendal er det igjen ventet et solid deltagerantall – antagelig på linje med mesterskapet i København.

REGATTA OG JAZZ. APL Race Week starter med Torungen Cup for BB11, Soling og LYS 31. juli og strekker seg over to dager. Samtidig arrangeres Canal Street Jazz & Bluesfestival, så sannsynligheten for at det på alle måter blir en livlig weekend, er stor.

VM PÅ HAVET. 2. august starter X-41-VM med registrering og inspeksjon. Åpningssermonien finner sted 3. august. Seilasene starter dagen etter, og de skal foregå i åpent hav utenfor Tromøy, Mærdø og Torungen.

Arendal gjestehavn vil være base for arrangementet, som avsluttes 8. august.