Ventelo og Norges Seilforbund med avtale

– Driften av NorSteam sikret i tre år fremover

– Driften av NorSteam sikret i tre år fremover

Driften av skoleskipet NorSteam er sikret for tre år fremover takket være at mobil og bredbåndsleverandøren Ventelo har inngått en samarbeidsavtale med Norges Seilforbund. Båtens nye navn blir VENTELO NORSTEAM.

Publisert Sist oppdatert

En sak er å få en fantastisk gave i fanget – som Norges Seilforbund fikk da kong Harald sjenket seilforbundet 50-foteren FRAM XV. Men skal forbundet kunne ha glede av den, må den også kunne driftes, og å drifte en 50-foter med utstyr og mannskap er slett ikke billig.

Enklere ble det ikke da seiltinget i 2009 bestemte at NorSteam-prosjektet ikke skulle belaste NSFs regnskap.

AVTALE UNDERTEGNET. Nå er denne utfordringen løst ved at Ventelo og Norges Seilforbund har undertegnet en samarbeidsavtale som sikrer driften av NorSteam  – eller VENTELO NORSTEAM som båten nå heter – i tre år fremover.

For Ventelo innebærer avtalen foruten profilering gjennom båten, også at firmaet vil kunne tilby sine produkter og løsninger overfor medlemmer i foreninger tilknyttet Norges Seilforbund.

PLANEN KAN GJENNOMFØRES. – Avtalen med Ventelo gjør det mulig å gjennomføre den satsingen og utviklingen som vi har planlagt og håpet på for dette prosjektet, sier utviklingskonsulent Vibecke Schøyen til SEILmagasinet.

Det innebærer blant annet at hele landet etter hvert nå vil få glede av båten.

TIL VESTLANDET. – Etter regattasesongen i år vil VENTELO NORSTEAM bli forflyttet til Bergen-området, der vi vil ta om bord seilere som kan få prøve seg  – i tillegg til at vi vil bidra til å tilrettelegge og gjennomføre treningssamlinger sammen med andre storbåtseilere i området. Båten skal etter planen overvintre i Stavanger, hvor vi vil gjennomføre et tilsvarende opplegg der våren 2011, forteller prosjektansvarlig Per Christian Bordal.

– Vi er veldig glade for å ha fått på plass en hovedsamarbeidspartner for NorSteam-prosjektet vårt, som vi har stor tro på vil få stor betydning for storbåtseilingen i Norge, istemmer Espen Guttormsen, generalsekretær i NSF.

UT I PRAKSIS. Etter årets sesong er det første Norsteam-kullet «ferdigutdannet» etter to års «skolegang, og det arbeides nå med å plassere seilerne om bord i ulike storbåter der de kan utvikle seg videre, samtidig som de også helt sikkert vil kunne bli en ressurs for det laget som får en NorSteam-seiler om bord.