Vårmøte i Skandinavisk Seilforbund

Skandinaviske seilforbund ønsker felles respitt-system

Skandinaviske seilforbund ønsker felles respitt-system

Da representanter for de skandinaviske seilforbundene hadde vårmøte nylig, var man enige om at man trengte et enkelt, empirisk respitt-system som gjorde det enkelt å delta over landegrensene.

Det skandinaviske seilforbundets vårmøte ble avholdt i Paris i anledning Eurosafs (de europeiske seilforebundene) vårmøte, og delegater fra Sverige, Danmark, Finland, Estland og Norge møtte opp – til tross for askestoppen som har lammet flytrafikken i Europa.

Fra Norge deltok Norges Seilforbunds tidligere president, Stig Hvide Smith, som også ledet møtet.

FELLES RESPITT-SYSTEM. Et av temaene på møtet var LYS-systemet (SRS i Sverige), og referatet fra møtet forteller om enighet blant alle landene om at det var viktig å ha et system som er likt i alle landene og som gjør det enkelt for seilerne å konkurrere over landegrensene.

– Det er viktig at vi har et åpent sinn i diskusjonene om dette systemet og ha i mente at det å gjøre det enkelt å kunne konkurrere med hverandre er viktig for å øke interessen for seiling, heter det i referatet.

ARBEIDSGRUPPE. Det ble besluttet at hvert av landene skulle ta inititaitiv til et møte med sine respektive tekniske komiteer, og at det skulle dannes en felles arbeidsgruppe som skal ta tak i dagens eksisterende problem, at det ikke fins noe felles respitt-system i de skandinaviske landene så lenge LYS hånderes forskjellig fra land til land.

NAVNEBYTTE? På møtet ble det også foreslått å endre navn på organisasjonen Skandinavisk Seilforbund, all det allerede er inkludert ikke-skandinaviske land, som Estland i gruppen. Norge stod bak foreslaget, og North European Sailing Federation var det foreslåtte navnet. Et konkret forslag til navne-endring vil trolig kommet opp på organisasjonens høstmøte i oktober – som i tråd med navnebyttet vil bli avholdt i Tallinn.