Frisk NC-start i Brevik

Favorittene slo til

Favorittene slo til

Friske forhold og favoritt-seire preget NC-starten i Brevik.

26 Laser-seilere og 7 brettseilere fikk et friskt og kjølig møte med årets norgescup-sesong. Den ble innledet i Brevik denne helgen, der arrangørene i Brevik Seilforening fikk avviklet fem seilaser – tre lørdag og to søndag. Vinden var frisk, mog det var kjølig april-temperatur.

Det til tross; det gjaldt å være skjerpet fra første stund, for regattaen var første del av kvalifisering til sommerens internasjonale mesterskap, inklusive ISAF Youth World Championship.

4 X 1 FOR RUTH. I Laser Standard kunne Kristian Ruth, Asker reise hjem med fire tellende førsteplasser på resultatlisten, men Mathias Mollatt fra Moss som ble nummer to, tuktet ham i en av seilasene.

TOMASGAARD I RADIAL. I Laser Radial fortsatte Herman Tomasgaard fra Drøbaksund sin gode seiling og vant foran Cathrine Gjerpen fra KNS. Hun var klart best av de syv jentene som stilte til start og utgjorde halvparten av startfeltet i Laser Radial, som var største klasse med 15 båter.

På tredjeplass kom Henrik Begby fra KNS – foran Harald Fæste, Drøbaksund. Kristine Strandenes fra Grimstad var nest best av jentene på 6. plass totalt.

TYNN DELTAGELSE. I Laser 4.7 stilte kun to seilere, der Birgitte Austefjord fra Grimstad ble best.

Maria Aadland Mollestad fra Bærum vant oppskriftsmessig samtlige seilaser i brett RS:X for jenter, mens Halvard Feragen, Arendal så vidt knep seg for

Karl Magnus Kalvik i herreklassen.

Sigurd Kalvik fra KNS vant junior-klassen.

I Laser 4.7 og RS:X var det tynn deltagelse med 2–3 i hver av klassene.